"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Resan till Paris, Järnvägsstationer... eller... Gare d'Austerlitz, Gare de l'Est, Gare du Nord och Gare de Lyon ...

Efter att besökt Jardin des Plantes funderade vi på vart vi skulle hitta på... Vi hade inget mer planerat... Ibland har vi skämtat om att man borde åka till Paris och fota järnvägsstationer. Järnvägsstationerna i Paris är stora, gamla, imponerande och vackra. Sambon minns hur imponerad han blev som barn av alla dessa glastak. Så vi bestämde oss för att besöka järnvägsstationer.

Vi startade med Gare d'Austerlitz eftersom den ligger vid Jardin des Plantes...

Sedan tog vi Metro till Gare de l'Est...

...från Gare de l'Est tar det bara två minuter med Metro till Gare du Nord...

... Sen blev det Metro till Gare de Lyon...

...sen tog liksom kraften slut och efter en dags turistande var vi i behov av vila så vi slog oss ner här för "une petite bière"

...och lite folkstudie...

Det blev många bilder, men med lite mer tid och mer lugn och ro kunde det blivit betydligt fler bilder. Det finns hur mycket som helst att hitta i motivväg här. Vi hann med ungefär hälften av järnvägsstationerna så nu "måste" vi resa tillbaka för att fota resterande stationer annars blir ju liksom projektet halvt.

ingelaring.se

fortsättning följer av Resan till Paris ...

Inlagt 2013-10-09 19:48 | Läst 4534 ggr. | Permalink
Jisses vilka vackra tågstationer! Fint fångat! =)
Svar från Ingela Ring 2013-10-09 20:00
Du ser, bara detta är ett skäl att åka till Paris ;-)
Kul att du gillade bilderna..
Ja det var en vacker tågstation..
jag bara älskar att strosa runt i tågstationer för det finns så mycket att fantisera om/över
vem är vad och vart ska alla, vilka öden möter man..
Svar från Ingela Ring 2013-10-09 20:49
Tack..Håller med dig om att tågstationer är speciella...Allt folkliv och vart skall alla och varför.... Visst ger det näring åt fantasin...Kul att du tyckte om bilderna...
Om det finns några som har känsla för järnvägar så är det fransmännen! Där tror jag Sverige har mycket att lära, ifall det finns någon läraktighet vill säga. Som gammal tågentusiast har jag följt SJ ganska nära under många år och sällan blivit glad. Däremot har jag stundom stönat över alla dumheter.
Svar från Ingela Ring 2013-10-10 21:02
Du har förmodligen så rätt så rätt. Mycket konstigt hittar SJ på emellanåt
Järnvägsstationer är intressanta inte bara för att de huserar tåg, utan också rent arkitektoniskt. Det är tydliga skillnader mellan olika länder och de speglar också ofta tidsperioder då de byggdes tydligt. Sedan förändras de förstås med ombyggnader också. Det finns en (Sören Heise) som lagt upp långa bildserier från Tyskland i SJK:s forum Postvagnen (och i ett tyskt forum) från tyska stationer, som just fokuserar på stationerna och inte tågen. Synnerligen intressant för den insnöade.
Svar från Ingela Ring 2013-10-10 21:04
Tack för kommentaren, För egen del gillar jag klart stationerna mer än tågen så jag kanske skulle följa upp ditt tips, även om tyska inte är min starka sida.
ztenlund 2013-10-10 22:30
Han skriver på bra svenska (den är inte perfekt, men det finns infödingar som skriver klart sämre...) i Postvagnen, så bristande kunskaper i tyska behöver du inte oroa dig för.
Jag kom på att han underhåller en lista med länkar över reportagen här:
http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?99,5382575
Det är såväl stort som smått...

Om du vill se alla kommentarerna i Postvagnen på en gång så kan du klicka på "Öppna tråden" uppe till höger. I vissa fall fortsätter reportagen i ett svar. Sedan går det att välja om det visas hierarkiskt eller linjärt också.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg