"Nästan" bara bilder
Mina Lunchmackor
Kollegorna börjar undra om jag aldrig tröttnar på lunchmackor. Men när jag nämnde att mackan den dagen var: hemgjord potatissallad med rostbiff av hjort i fulkornstunnbröd blev de lite tystare och sa att jag hade breddat begreppet "macka" lite ;-) Har aldrig tänkt på att man kan tycka mina mackor inte är som vanliga mackor. För mig är det naturligt att lägga allt möjligt på en "matmacka" uppväxt som jag är med en far som gjorde mackor med stekt ägg och kaviar eller ansjovis, stekt strömming och lök, schnitzel och ansjovis mm mm.
Men så här kan mina lunchmackor se ut idag.
- Lammstek och potatissallad.
- Kokt ägg i skivor med majonäs och lite chilipeppar ovanpå .
- Skivad nötstek med fransk senap och cornichon,
- Köttbullar på salladsbädd med cornichon,
- Lammstek med bönsallad,
- Sallad, hård get- eller fårost
- Rostbiff med majonäs och cornichon
- Salami och vällagrad dessertost på salladsbädd
- Mackens vitkålssallad med köttbullar eller hamburgare.
- Ingelas varma tonfiskmacka (kall som dubbelmacka)
- Sallad och köttfärssås
- Lamm och bönor (resterna från middagen) på salladsbädd
- Stekt anka på salladsbädd eller rivna morötter och majonäs,.
Till mina lunchmackor använder jag gärna fullkornstunnbröd men ibland även ciabatta eller två rostade franskskivor. Jag brukar ha bröd runtom eller över och under för enkelhetens skull. Jag använder inte smör när jag har så mycket andra godsaker på mackan.
Själv tycker jag mina lunchmackor är både goda och enkla. Dessutom är dom privärda om man jämför med järnvägskafeér eller ica.
Ingela