"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Juli, med en fotografisk resa och inspiration....

Senaste tiden har jag mest provat kamerainställningar på nya kameran (Fujifilm X-T1). Men i slutet av juli var det dags igen för "en fotografisk resa i tid och rymd".

Med på resan var ett antal föreläsare som Brutus Östling och Hans Strand. Då  resan var starten på en välbehövlig semester så gick jag en tur med kameran första regnfria dagen.

Vid Kasttjärnsdammen så upptäckte jag att att rörhönorna var framme. Det är inte ofta man ser dom så jag stannade till och fotade så gott jag kunde. Men inte fanns det tid och ro till att minnas Brutus råd inte heller till att testa inställningar. Vi är mitt i Ludvika och så fort något rör sig så gömmer de sig.

...normalt är detta det enda man ser av rörhönorna...

Jag fortsatte till Väsman för landskapsfoto. Men det gick fel redan vid första bilden...

Vad gjorde anden där... Men jag hade följt Brutus råd. Visserligen låg jag inte ner men jag satt i alla fall... och denna and med ungar kom förbi...

...men vi hade ingen mat så de gick vidare...

Jag fortsatte vidare för att fota landskap...

... Men när jag fortsatte vidare för att hitta bättre vyer råkade jag stöta på en orm... Några graciösa steg bakåt så var detta naturfotoförsök över. Sambon undrade varför jag inte fotade ormen när jag hade möjlighet "finns tillräckligt med bilder på ormar" var mitt svar...

Dagen efter gick jag ner till hamnen för att testa kamerans Wifi.

När jag satt där kom denna kaja fram...

Jag försökte förklara att Brutus sagt att man måste ha en "ren" bakgrund när man fotar fåglar...

Blir det bättre så här?

Eller kanske så här....

Men jag blir nog ingen Brutus eller Hans utan kanske kanske fortsätter som en lite av varje fotograf...

...på mina egna krokiga vägar...

ingelaring.se

Inlagt 2015-08-03 21:54 | Läst 3159 ggr. | Permalink
Lite av varje fotograf är inte så dumt det heller, men finns det verkligen tillräckligt med ormbilder. ;)
Jo det tyckte vårt barnbarn också den gången då vi träffade på en orm på vår väg tIll badet och knäppa mormor sinkade badturen med att envisar med att få en bild på ormen.
Lydig kaja du träffade på.
Svar från Ingela Ring 2015-08-04 21:42
Kajor är kloka och förstår mer än vad man tror ;-)
Ditt barnbarn och jag har tydligen en gemensam åsikt ;-)
Lite av varje-fotograf? Ja, varför inte. Själv är jag Vardagsfotograf. Vad Brutus givit för råd vet jag inte. När jag vår tonåring läste jag "Amatörfotofrafen" av KO Sjöström. Om jag följer några råd tror jag det är därifrån de kommer. Råd eller ej, som vanligt bjuder du på trevliga bilder.
Svar från Ingela Ring 2015-08-04 21:44
Tack. kul att du tycker om mina bilder. Det där med bakgrund är ett stadigt utvecklingsområde för mig. Jag ser motivet och missar stadigt bakgrunden... Men men man kanske lär sig ;-)
Trevligt att råkas. Hoppas dina bilder klarade sej efter inglasning. Kajan poserade väl alldeles förträffligt. De är utmärkta modeller och staller nästan alltid upp när vi amatörer ska fota fåglar. Gräsänder brukar också vara med på noterna.
Hälsningar Lena
Svar från Ingela Ring 2015-08-04 21:46
Tack. Bilderna klarade sig och är redo för den årliga utställningen på mitt kontor på jobbet ;-) . Visst Både kajan och änderna var samarbetsvilliga vilket man inte kan säga om rörhönorna ;-)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg