"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Augusti i Ludvika och nytt objektiv...

Redan när jag köpte min nya kamera (Fujifilm X-T1) tänkte jag att jag skulle komplettera mitt startobjektiv Fujinon XF18-135 med ett mindre och lättare fast objektiv. Helst med mer ljusstyrka. Tanken är att ha ett objektiv som jag kan ha när jag vill ha mindre att bära och för foto inomhus. Efter mycket funderande och jämförande föll valet på Fujifilm XF 18mm. Då jag inte hittade någon butik i närheten som sålde Fujifilm systemkameror fick jag chansa och köpa objektivet obesett.

Objektivet anlände i slutet av augusti och jag tog ett par fotopromenader i det vackra sensommarvädret.. Som vanligt när man testar så fotade jag allt möjligt och även sådant jag fotat många gånger för. Här är resultatet av mina första fotorundor:

ABB

Blå Blommor

Röda Blommor

STRI

Väsman

Kanot på Väsman

Väsman

Möte

En vägg

Ludvika Ulrika kyrka

En man med hund.

Jag själv är nöjd med resultatet. Gäller bara att komma ihåg att zoomen sitter i benen. En nyhet för mig var Bländarringen med siffrorna på vilket gör det väldigt snabbt och enkelt att ändra bländare även när man satt alla inställningar på auto. Tror jag kommer trivas med mitt nya objektiv.

ingelaring.se

(allt fotat i jpeg och inga eller bara lätta justeringar samt ev beskärning)

Inlagt 2015-09-12 16:14 | Läst 3051 ggr. | Permalink
Det nya objektivet ser ut att prestera fint. Bra färger och kontrast.
Så du kommer säkerligen att bli nöjd med det.
(Den 4:e bilden, "STRI", hade jag nog inte fotat. Men det är ju jag, det.)
Svar från Ingela Ring 2015-09-13 09:51
Tack... Jag är jättenöjd med nya objektivet. Går ofta förbi STRI. Första gngen för många år sedan tog jag en liknande bild jag var jättenöjd med. Först efteråt såg jag skylten och bilden vågade jag inte visa. Så detta är en liten revansch liksom ;-)
Det är ju som vanligt fotografen och inte kameran som tar bilderna. Men dessa bilder vittnar om att 18 mm-gluggen är kalas.
Svar från Ingela Ring 2015-09-13 09:59
Tack... Det känns riktigt bra med nya objektivet...
Funkar fint den här! Påfallande bra alltihop.

(Benny, du är tydligen en laglydig person till skillnad från Ingela som plåtar fast det finns en stor skylt där det står "Fotografering förbjuden" mitt i STRI-bilden. Men dom har exakt samma vy, fast inte så snygg bild, på sin egen hemsida. Så vad håller dom på med egentligen? Har dom rätt att sätta upp skylten? I så fall måste förbudet gälla dom själva också om inte Länsstyrelsen har gett dispens.)
Svar från Ingela Ring 2015-09-13 10:05
Tack... Vad gäller STRI så kände jag plötsligt för att vara lite motvalls (se även mitt svar till Benny).
Förefaller som du har all anledning att vara nöjd och kommer att trivas med objektivet när man ser dina bilder. Ha fortsatt kul med det!
Hälsningar//GöranR
Svar från Ingela Ring 2015-09-13 10:06
Tack... Jag skall lyda ditt råg ;-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg