"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Blogg100 (16) Faluns resescentrum (2)

När Falun byggde sitt nya resecentrum behöll man det gamla stationshuset som väntrum. Själv tycker jag att detta hus har betydligt mer charm än den nya byggnaden.

Då resecentrum ligger lite bredvid Falu centrum har man även byggt Knutpunkten för att få bussar lite närmare stadens centrum. Inte så mycket charm. Men det fungerar.

ingelaring.se

 Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

#blogg100

#blogg100foto

Inlagt 2016-03-16 17:11 | Läst 1220 ggr. | Permalink
Samma arkitekt gissar jag som gjort Lunds station...
De måste få bevaras...
Gun-Inger
Svar från Ingela Ring 2016-03-16 18:51
Samma arkitekt på många stationer tror jag. Tycker det var en bra lösning att bygga det nya bredvid det gamla så det gamla blir kvar och har kvar sin funkton. För något årtionde sedan hade de förmodligen rivit det gamla och ersatt med det nya.
Den byggnaden är väldigt lik Norrköpings resecentrum! Måste vara byggd av samma arkitekt....? Ser också att Gun-Inger skriver om Lund...kanske det var någon arkitekt som fick uppdrag av SJ att förse landet med stationshus... =) Spännande!!!
Norrköping har inte fått någon ny byggnad ännu, men det kommer med den tilltänkta höghastighetsbanan om den nu blir av. och då blir nog det gamla stationshuset i Norrköping rivet, för jag har sett högtravande planer om att bygga ett plan och ett helt nytt kvarter ovanpå rälsen.
Svar från Ingela Ring 2016-03-17 16:14
Kan nog vara så att samma arkitekt. Eller så är det så att det var så man ville att ett stationshus skulle se ut på den tiden ;-) Spännande med nytt resecentrum. Synd om de river det gamla det är alltid trevligt när de får stå kvar. Som i Falun där gammalt och nytt möts.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg