"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Blogg100 (61) Jag fick några bilder...

Fick kontakt med min farbror via facebook. Han undrade om jag var intresserad av några gamla bilder han hade. Självklart var jag det. Han skannade in och mailade lite släkthistoria.

Karl Johan Färdig och hans maka. Han föddes troligen 1848. Han var min farmors morfar.

Udden, där min pappa föddes. Här är han tillsammans med mina farföräldrar och sina bröder Lennart  och Harry. Pappa Är den äldsta sonen.

Min pappas morföräldrar.Bilden är förmodligen från tidigt 40.tal.

Pappas morföräldrars hem. Min farmor föddes här. Yta  heter hemmet, ligger i Törnevik, Kinda kommun Östergötland

Pappas farmor.

Därefter har han mailat släkttavlor på  min farmors sida. Jag har fått 16 av 32 om jag minns rätt.  Vi är nu på 1600-talet. Nyfiken å resten. När jag börjar släktforska som pensionär är ju redan en del gjort.

ingelaring.se

 Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

#blogg100

#blogg100foto

Inlagt 2016-04-30 12:43 | Läst 2582 ggr. | Permalink
Tänk att få bilder på gamla släktingar. Helt fantastiskt att få ett ansikte på människorna. Själv har jag tyvärr några bilder som jag inte vem dom är. Hoppas du visar lite av fortsättningen.
Sten
Svar från Ingela Ring 2016-04-30 20:51
Visst blev jag glad.Pappas gamla moster Berta brukade berätta en del.I övrigt hörde jag inget om pappas släkt. Att nu få dessa bilder känns faktiskt magiskt. Tyvärr tror jag inte att han har fler bilder.
Fint att få en start på den egna släktforskningen! Och det här är jui dessutom riktigt fina bilder. Störst intryck gör första bilden eftersom den visar lite av hur man levde. Inga bilar där inte! Hälsnngar/ Björn T
Svar från Ingela Ring 2016-04-30 20:54
Håller med, tycker att just sättet att fotografera var intressant. Som i första bilden (som är fotad på 1800-talet) och i de två bilderna där huset tycks vara mer intressant än personerna.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg