"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Ludvika i helgen... Finnmarksturen

Jag är ingen sportfotograf men i söndags blev det lite sportfoto i alla fall. När jag kom ner till Väsman på min promenad hörde jag denna orkester. Några bekanta berättade att årets cykeltävling, Finnmarksturen var på gång.

Jag hamnade liksom mitt i och blev stående i väntan på cyklisterna skulle passera.

Trots att jag fick vänta en liten stund var jag inte riktigt beredd när de kom. Men placering var idealisk på så sätt att jag fick en andra chans. Banan hade gjorde en u-sväng strax efter mig och cyklisterna kom tillbaka.

Först motorcyklar.

Därefter Mountainbike

Det var mitt enkla försök med sportfoto. Kameran på helautomatik och seriebildtagning utan något särskilt tänk alls.

Ingela Ring

Inlagt 2016-08-08 18:51 | Läst 1683 ggr. | Permalink
Alltid kul att prova nya motiv med kameran. Förmodar att det är viktigt med positionen där man står såklart. Ha det gott
Svar från Ingela Ring 2016-08-09 17:38
Visst är det lite kul att testa kameran på nya motiv. Kul att se hur den klarade detta med fokus och rörelse. Cyklarna kom verkligen fort. Är man mer förberedd så skulle man kunnat testa någon annan inställning också och kan man sporten kan man förmodligen testa roligare vinklar. Men just denna gång var det mest ett tillfälle som dök upp ;-)
Härliga bilder från ett fint arrangemang i strålande väder som det ser ut! 11 mil har jag för mig, sonen har kört ett år, roligt men riktigt jobbigt tyckte han!/ Björn T
Svar från Ingela Ring 2016-08-09 17:40
Tack. Det var en riktigt fin söndag. Vet inte hur långt de cyklar. Detta var strax efter starten så de var ganska utvilade och alla kom liksom på en gång.
Jag kom direkt att tänka på Povel Ramels visa "Ut i parken konserterar Sorglösa Brunns oktett" :-) Det var lustiga små motorscyklar de tävlar med.
Svar från Ingela Ring 2016-08-09 17:42
Hade Själv en tanke på brunnsorkester först. Särskilt som Charlie Normans torg invigdes dagen före. Cykelloppet fortsätter sedan ut i vildmarksskogarna så det kanske är därför motorcyklarna ser ut som de gör.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg