"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Franska Fåglar

Hittade lite fågelbilder från Frankrike. De flesta inte så bra  och oftast vet jag inte vilken sort det är men kul att ha i alla fall.

Vanlig Medelhavstrut.

Trådsittande fågel (stare)

Koltrast

Inte en uggla utan kanske Dvärgörn (ljus fas)

Vacker trädgårdsfjäder från Nötskrika

Rovfågel över Maurs (glada)

En Bättre bild på rovfågel fotad vid Viaduc de Millau (Gåsgam)

Ingela Ring

Allt fotat med Fujifilm X-T1  och Fujinon XF18-135mm.

Bildtexterna fixade utifrån Marcus Östmans kommentarer

Inlagt 2016-09-20 16:39 | Läst 5076 ggr. | Permalink
Spelar inte så stor roll vad dom heter man får njuta av dom ändå. På Franska heter dom något annat och på Finska kan dom heta harmaalokki eller något annat. Tror inte fåglarna bryr sig. Tror nog att ugglan kan vara en hök av något slag. ??? Andra nerifrån är en glada. Syns på den kluvna stjärten.
Sten
Svar från Ingela Ring 2016-09-20 20:02
Tack du har nog rätt. Fåglarna bryr sig inte om vad vi kallar dom. Men jag får döpa om bilden med "ugglan" Vet inte varför vi fick för oss att det var en uggla... Tack för kommentaren
.
Bild nr 1: Medelhavstrut
Bild nr 2: Stare (ung)
Bild nr 3: Koltrast (som skrivet)
Bild nr 4: Svår att se men kanske en ljus ormvråk eller möjligen ormörn?? Mycket osäker
Bild nr 5: Fjäder från Nötskrika
Bild nr 6: Glada
Bild nr 7: Gåsgam.

mvh

Marcus
Svar från Ingela Ring 2016-09-20 20:06
Jäklar vad kunniga ni är. Säkert rätt allt i hoppa.Medelhavstrut har jag fotat tidigare så det borde jag kopplat. Att bild nr 2 var stare hade jag ingen aning om, fast jag fotade en vuxen här hemma i våras. Får döpa om bild nr 4 känner jag och både bild 6 och 7 har fått sin klarhet. Tack för hjälp och kommentar.
Ändrar mig angående bild nr 4. Zoomade lite i bilden och ormörn kan nog uteslutas pga av fötterna. Däremot ser det bra ut för Dvärgörn (ljus fas). Men det är långt håll och svårt att vara säker.
Marcus
Trevliga bilder ändå! Koltrasten är en fågel jag saknar här. Jag tycker den sjunger vackrare än t o m näktegalen (då menar jag nordnäktergal, som man ibland hör i Sverige).
Svar från Ingela Ring 2016-09-21 17:29
Tack och nu ve jag ju vad jag fotat också ;-)

Visst sjunger koltrasten otroligt vackert. Förstår att du saknar den. Den är dessutom ganska vanlig på landet i Frankrike. En anledning av alla att åka dit. Här hemma är den betydligt ovanligare, även om den kallas för Sveriges nationalfågel.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg