"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Älvsjö i helgen

Även jag var i Älvsjö för mat och fotomässa. Mest mat för min del. Här lite bilder.

Ostpapper

Franska ostar och diskussion

Saucisson (fransk lufttorkad korv) och diskussion

Fransk kyckling

Provsmak

Danska drycker

Sen över till mitt mycket korta besök på fotomässan.

Fujifilm var lätt att hitta

Killen i montern visade mig hur mellanringar (macro) funkar (men han var inte så bra på manuell focus).

Några blommor att fota i en monter

Sedan gick jag vidare och tittade på fotoutställningarna innan jag återvände till sambon och matmässan. Funderar lite till på det där med mellanringar för macrofoto. Man kommer riktigt, riktigt nära vad jag kunde se. Men enligt monterkillen kan man inte ha dessa på vid "vanligt" fotograferande. Vilket inte är så smidigt vid mitt oplanerade sätt att fota. Så det kanske inte blir så mycket använt. Som sagt får tänka på det där.

Ingela Ring

Inlagt 2016-11-15 21:32 | Läst 1772 ggr. | Permalink
Kombinerad mat- och fotomässa! Det verkar kul. Jag antar att man fick smaka på mycket på matmässan? Och kanske fanns en servering med riktigt god mat? Men att gå på en stor mässa är förfärligt tröttsamt tycker jag. Jag har itne gjort det sedan jag bodde i Sverige. Parkeringsplatsen i Älvsjö är väldig, senaste gången jag var där (för många år sedan) tog pendeltåget till Älvsjö. Det är inte så långt att gå från stationen till mässan.
Svar från Ingela Ring 2016-11-16 19:33
Det var riktigt trevligt. Vi smakade en del och åt en riktigt bra vällagad lunch. Visst blev man trött, men det var det värt. Vi tog pendeltåget till mässan och på kvällen vilade vi ut på hotellet centralt i Stockholm.
Kombinationen mat- och foto tycks ju ha fungerat väl för din del. En fin dokumentation och sammanfattning. Har ingen större erfarenhet av mellanringar även om jag har en sådan uppsättning till min gamla analoga Konica.
Svar från Ingela Ring 2016-11-16 19:42
Tack. Vi hade riktigt trevligt och avkopplande. Hade även jag mellanringar till min gamla Konica men tror jag hade mer telekonverters. Tror jag kollar med någon mer om detta innan beslut.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg