"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Bron som rasade, Kajbron i Ludvika

Kajbron i Ludvika var gammal och utsliten. Den behövdes bytas ut. Arbetet påbörjades i våras. Bron ligger vid ett av våra promenadstråk och är en väl använd väg ner mot sjön Väsman. Under bygget får vi gå en annan, längre väg. Jag fotade varefter rivning och bygge gick framåt.

Under vår semester fick vi höra att bron rasat under bygget...

Så här såg det ut när vi kom hem.

Nu är röjningen av järnvägen klar men det är fortfarande oklart när själva bygget av bron kan starta på nytt igen.

Ingela Ring

Inlagt 2017-08-10 20:02 | Läst 3136 ggr. | Permalink
Det där måste vara intressanta bilder för utredarna tror jag. Framförallt bilderna i mitten som visar hur fackverket såg ut innan det vek sig. Kul projekt att följa hela bygget! Kommer ju väl ihåg den där bron, det gick inte att mötas på den med två bilar. Men långt innan jag hade körkort stod jag där och fotade spår och tåg. Fint!/ Björn T
Svar från Ingela Ring 2017-08-11 17:17
Tack. Även jag har stått på bron och fotat ganska mycket. Hoppas den nya blir klar snart och då blir den tvåfilig.
Det var en läskig olycka. Jag läste om den när det hände men som vanligt sjunker nyheterna i glömska. Var det någon som omkom?

Ett roligt "projekt" du tagit dig an. Att dokumentera förändringar är viktigt och intressant, även om det bara är av eget intresse. Det visar sig ofta att det finns många som är intresserade av bilderna.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Ingela Ring 2017-08-11 17:21
Visst var det ruggigt. Som tur är omkom ingen men det verkar som det är mest tur att alla klarade sig med livet i behåll. Tycker att det är ganska kul att följa sådana här projekt.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg