"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Ockuperad stad eller Ludvika slog tillbaka...

I förmiddags kändes Ludvika som en ockuperad stad.

Polis...

....ridande polis...

... och avspärrningar

Det här färgglada gänget fick mig att se lite ljusare på tillvaron.

Senare fotat från balkongen.... Polisen förbereder sig...

Här kommer orsaken till allt, en demonstration med tillstånd... Först de uniformerade...

.. sedan flocken (valde en suddig bild av en hänsyn som de aldrig hade visat mig)...

Flocken var större än jag trott....

Därefter kom demonstrationen som inte hade tillstånd...

Ytterligare lite senare, men inte så nära mig kom den "vanliga" 1:a maj demonstrationen. Den var betydligt större än vanligt och betydligt större än den uniformerade...

Pappa och farbror var med att  handgripligen jaga nazisterna ut från Linköping, men riktigt så modig är inte jag.

Känns lite bättre nu när Ludvika, Dalarna, Sverige visat att vi inte  tolererar vad som helst...

Ingela Ring

Inlagt 2018-05-01 19:45 | Läst 2960 ggr. | Permalink
Intressanta bilder men bedrövligt ändå. Även om nu inget hände har dom väl ändå uppnått ett syfte - uppståndelsen? Som du visar - poliser, ridande poliser och barrikader. Därtill inslag i tidningar, radio och TV. Helst skulle jag önska vi mött dom på ett helt annat sätt - inte en människa ute för att titta på, inte en polis i närheten, inte en rad i tidningarna. Tomt helt enkelt. Låt dom marschera på tomma gator.
Inser att det är önsketänkande, och tack för ett bra reportage med talande bilder!/ Björn T
Svar från Ingela Ring 2018-05-01 21:18
Visst är det minst sagt bedrövligt... Många av mina vänner och kollegor hade inte fått vara här om de fick bestämma. Var mycket tveksam till att ta och visa mina bilder, just av de orsaker du sagt. men när de marscherade och skalderade nedanför min balkong så kunde jag inte låta bli att fota och visa. Tog bilder av alla "tror jag" i "flocken". Flera dolde sina ansikten, hur man nu skall tolka det. Motdemonstrationen var helt oväntad. Hoppas slippa detta nästa år.
Svar från Ingela Ring 2018-05-02 18:07
Verkar mycket klokt av Finland. Tack för kommentaren.
Bra reportage från bedrövligt spektakel. Jag tror att en kylig skidring som denna fungerar bra. Bilder som dramatiserar kan fungera på annat sätt än fotografen avsett.

Helst borde de här figurerna vinnas över till ett vettigt liv. Vad jag har förstått så rekryterar de här sekterna skolungdomar som de ser mobbas. I sekten får ungdomarna nån sorts trygghet och gemenskap och lär sig vad sekten predikar. Men hur det ska gå till att få dom som nu marscherar på ett klokt spår vet jag inte.

På Gotland sent 1930-tal bankade ungsossar skiten ur ungnassar. Det var det enda att göra sa en respekterad sosse (riksdagsman mm) till mig långt senare. Han hade sett ungnassar som tänkt om då dom fått stryk. Men det fanns åtskilliga kvar - inte så att någon blev invald i någon kommun men kanske ett par hundra, som mest några hundra, varav några med befattningar i militären mm.
Svar från Ingela Ring 2018-05-02 18:09
Tack för kommentaren. Inte heller jag har några bra svar på detta. Roligt att höra att de jagade nazister på fler håll i Sverige då för tiden. Undrar hur vi skall göra nu för tiden.
Tråkigt att vi skall behöva se fascister marschera på våra gator så där 75-80 år efter förintelsen. Antidemokratiska krafter hör inte hemma i en demokrati så följ Finlands exempel och för all del utdöm kännbara straff för dom eller de som kringgår förbudet. Samtidigt förstår jag inte dessa människors tankegång, så bra som vi har det ekonomiskt. Att sedan människor då i tex Tyskland på 1920- 30 talet föll för en politisk dåres "läs Adolf Hitler" infantila tankar om världsherravälde kan ju ha sin ursäkt förklaring i att han lovade guld och gröna skogar till ett folk som då levde i armod på gränsen till svält, även om också det är svårt att förstå, men hur blev det nu med det då? Nej var och en som lierar sig med denna typ av fascistiska strömningar, grupperingar i samhället borde skämmas å det gruvligaste och borde omskolas. Det finns så mycket viktigare saker i vår värld att lägga energi och kraft på, än att hänge sig åt egotrippade idioters drömmar, det finns alltid en " Leader of the pack".
😁
Svar från Ingela Ring 2018-05-02 18:10
Tack för kommentaren. kan bara hålla med.
Bra reportage och för mej ser det nästan lite läskigt ut med all uppståndelse på gator som jag antar normalt är väldigt lugna.
Svar från Ingela Ring 2018-05-02 18:37
Det kändes nästan lite läskigt med alla poliser mm. Första maj brukar vara en lugn tillställning i Ludvika. Tack för kommentaren.🙂(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg