"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Maurs la Jolie, en liten stad i Frankrike

När vi är i Frankrike försöker vi alltid besöka den lilla staden Maurs la Jolie. I år var vi där en dryg vecka. Vi lånade detta hus strax utanför Maurs med en underbar utsikt ner mot staden. Man kan sitta och titta på utsikten hur länge som helst. Maurs är en kommun i departementet Cantal i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i mitten av Frankrike. 

Maurs är en liten stad, år 2020 hade Maurs 2 107 invånare.  Men denna lilla stad har full utbyggd service. Förutom butiker med stort utbud (titta på fotot av fiskdisken på en av Maurs supermarché och jämför med en "fiskdisk" i en mindre stad i Sverige), apotek, läkare, bagerier, charkuterier och restauranger mm så finns det även en Bemannad järnvägsstation med direktlinje till bla Toulouse.  Marknad på torsdagar varje vecka där du kan köpa "allt" (mat, kläder, möbler mm) varje vecka. 

/Ingela

Inlagt 2023-08-19 09:35 | Läst 719 ggr. | Permalink
Fint reportage och visst vattnas det i munnen när man ser fiskdisken. Och som du skriver, det behöver inte vara någon stor stad för ett rikhaltigt utbud. Ett bedövande vackert landskap som jag har vandrat i, med näsan i riktning mot Santiago di Compostela, dock utan att komma fram. Och lär nog inte göra det heller.
Och varje stad, varje by ska ha ett boulangeri, en mänsklig rättighet :-)
/Gunnar S
Svar från Ingela Ring 2023-08-21 10:16
Tack. Visst är det vackert och matkulturen/utbudet är något helt annat än här hemma i Ludvika
/Ingela
Verkar vara en avkopplande plats, man känner igen det från de gånger man semestrat i Frankrike. Det är nog nackdelen med att ha tre sommarstugor, det är alltid något att göra, fördelen att hyra in sig någonstans och bara njuta
Svar från Ingela Ring 2023-08-21 10:15
Tack. Det var väldigt avkopplande. Har lite tur att vi får låna huset av sambons kusin när vi är i Frankrike. Härligt att bara vara där och njuta.
/Ingela
Roligt att ni fortsätter vanan att åka till sydfrankrike på sommaren. Måste hålla med om att matmarknaderna ser ut att ha ett väldigt fint utbud, kan bli hungrig för mindre! Fin glada har du fått på bild också! Många hälsningar/ Björn
Svar från Ingela Ring 2023-08-21 10:00
Tack. Det var 5 år sedan vi var där senast. Hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång. Utbudet av särskilt matvaror är betydligt bättre där i lilla Maurs än här i Ludvika.
/Ingela(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg