"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Franska restauranger

När vi var i Frankrike passade vi på att äta på en Michelin restaurang med två stjärnor, La Villa Archange i Le Cannet. Kocken heter Bruno Oger. Han kom själv ut och tackade alla gäster. Vilket fick mig att tänka på filmen Le Chef  med Jean Reno som kock.

Men i Frankrike behöver man inte gå på en Michelinrestaurang för att äta gott. En till synes oansenlig restaurang vid vägkanten eller vid havet kan även den bjuda på kulinariska läckerheter, så även en enkel Pizzeria.

/Ingela

Inlagt 2023-08-21 10:41 | Läst 753 ggr. | Permalink
Mat är centralt under resor, man äter sig fram. Själv föredrar jag det rustikare, enklare. Tack för filmtipset.
Svar från Ingela Ring 2023-08-22 16:45
Visst är maten väsentlig på resor och en stor del av minnena. Michelinrestaurangen var en uppskattad försenad 60-års present. Men jag uppskattade de andra restaurangerna lika mycket.
Det heter duga det! Två Michelinstjärnor har jag jag aldrig varit på, kul! Ser väldigt gott och väldigt trevligt ut, hälsningar/ Björn
PS
Åkte på bilsemester i Frankrike med mina föräldrar ett par gånger på 50- talet. Kommer ihåg att mamma alltid kollade in vägrestauranger som hade Les routier-märket. Dom hade bra men ganska billig mat
Svar från Ingela Ring 2023-08-22 16:47
Det var kul att testa en två stjärnig restaurang. Nu har vi gjort det får se om det blir någon mer gång. Din mamma verkar varit en klok kvinna.
OJ så många läckra bilder och rätter du visar. Mysig miljö är det också. Två stjärnor har jag inte fått uppleva än. Pizza direkt ur kartongen ser dock gott ut det med.
Hälsningar Lena
Svar från Ingela Ring 2023-08-22 16:48
Tack. Det var mycket mysigt och gott både den två stjärniga och pizzorna :-)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg