"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Funderar på ny kamera....

Som så många andra fotografer funderar jag på om jag skulle satsa på ny kamera.

Idag fotar jag med en Panasonic FZ 18 ( http://www.fotosidan.se/reviews/viewproduct.htm?ID=15479 ) som var ett riktigt uppköp efter min gamla olympus C-760 UZ ( http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=6081 ). Jag är i stort nöjd med kameran men vill ha bättre ;-) Redan när jag köpte min Panasonic så funderade jag på systemkamera, men de jag har sett är aldeles för stora och klumpiga. Det passar inte riktigt mig och mitt sätt att fota. Så det fick bli en ny superzoomare.

Ett tag tänkte jag kompletera min Panasonic med en bättre och mindre kamera för de tillfällen då jag inte behöver finesser som zoom och macro och då funderade jag på en Panasonic Lumix DMC-LX3 ( http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=8220026 ) som verkade vara ett bra komplement till min Panasonic.

Men innan denna blev inplacerad i budgetten så fick jag höra om en systemkamera som var betydligt mindre och behändigare än de jag sett nämligen Olympus E-520 ( http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=17236 ). Den verkade kunna vara något för mig. Så jag tänkte så att peningen fick avgöra mellan Panasonic Lumix DMC-LX3 och Olympus E-520 . Ansåg jag mig ha råd med 5.000:- så blev det kompakten och om jag ansåg mig ha råd med 10.000:- så fick det bli systemkamera.

Men återigen innan jag kommer till skott så händer det kommer än ny kamera i antågande Panasonic  Lumix DMC-G1 ( http://www.fotosidan.se/cldoc/21905.htm ). Så nu fick jag problem igen ;-)

Nu är det dessutom så att jag i amband med min födelsedag (jag fyller jämnt i år) förmodligen kommer att få 10.000:- till en ny kamera. Så nu måste jag ju bestämma mig. Funderar att åka på fotomässan i Älvsjö för att se om jag kan få bättre beslutsunderlag... Men svårt blir det...

Panasonic  Lumix DMC-G1  är ju inte släppt ännu så det finns inga riktiga tester än, men snart kanske. Den verkar vara ännu mindre och smidigare än Olympus E-520. Men den kommer nog inledningsvis i varje fall vara relativt dyr så med Olympus E-520 har jag råd med fler objektiv. Men å andra sidan jag har ju kvar min Panasonic FZ 18  när objektiven till den nya inte räcker till... 

Får nog avvakta fotomässa och vad som händer till jag väl fått pengarna i handen tror jag....

Men sådant här får väl betraktas som positiva bekymmer ;-)

www.ingelaring.se

Inlagt 2008-10-30 07:55 | Läst 4079 ggr. | Permalink
Dagens ilandsproblem ;). Men jag vet precis vad du menar och känner igen mig alldeles för väl i tankegångarna...

Mvh Joel
Hur gick det,vilken systemkamra köpte du??
Jag har också Panasonic FZ 18
men skulle vilja köpa en systemkamra,som inte är klupig och tung,så väldigt intresserad av vad du köpte för kamra;-)
Svar från Ingela Ring 2008-10-31 08:16
Det kommer så fort jag bestämt mig...
Ja, det är inte lätt att välja ur det stora utbud som finns nu. Sen finns det många nästan nya kameror att finna som begagnat till ett bra pris, när nuvarande ägare vill byta av en eller annan orsak.

Tycker du verkar ha kloka tankar. Kameran ska vara enkel att ta med och skön och arbeta med. Fördel med en systemkamera är att det finns större utbud av objektiv än Lumixen. Finns också objektiv från andra tillverkare som t ex Tamron. Glöm inte heller att ju mindre sensor ju svårare är det att få till kort skärpedjup om du vill ha det. Större sensorer brukar också ha mindre brus än mindre sensorer. Kanske något att tänka på om man vill kunna vrida upp ISO i mörkare miljöer.

/Gunnar
Svar från Ingela Ring 2008-10-30 18:59
Det låter som det lutar mot olympus då... om jag förstått dig rätt....
Finanskrisen har i alla fall inte drabbat fotograferna. Har bättre koll än finansdirektörer =)
Gå på mässan, kläm och känn
En systemkamera är något att växa med
I dag finns så mycket att välja på
och priserna går ned...
Svar från Ingela Ring 2008-10-31 07:59
Jo, jag får nog försöka ta mig till mässan....



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg