"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Kamerafunderingar....

Skrev tidigare att jag som så många andra fotografer funderar jag på om jag skulle satsa på ny kamera. Min första digitala system kamera. Känns som ett ganska viktigt beslut då jag tänker så att om jag väljer ett system att trivas med så kan jag senare köpa både bättre objektiv och bättre kamerahus.

Viktigt för mig är att kameran är relativt liten och smidig samt autofocus (där rök de små nikonkamerorna). Bildstabilisering har jag dålig koll på. Killen i butiken säger att jag klarar mig ändå och kompisen säger att han tycker det är väsentligt. Så nu blev det svårt.

Efter att ha snurrat runt bland diverse modeller, läst, tänkt, frågat kompisar och varit i lokala fotobutiken och klämt så står det idag mellan Canon EOS 450D och Olympus E-420. Båda små och smidiga men Canon EOS 450D är förmodligen bättre men tyngre och dyrare och Olympus E-420 lättare och billigare. Detta verkar gälla både vid kameraköp och vid senare köp av objektiv. En annan sak är möjligheten till bildstabilisator i objektiven till Canon EOS 450D .

Vet inte hur jag skall vända och vrida mig i detta.

Den nya kameran kommar att vara en present från sambon när jag fyller jämnt så jag måste snart komma till skott....

Tänk att en present kan ställa till så mycket huvudbry ;-)

En bild tagen från dagens renoveringsarbete med min nuvarande Panasonic FZ18

www.ingelaring.se

Inlagt 2008-11-09 19:19 | Läst 2599 ggr. | Permalink
En tanke kan ju vara att begagnatmarknaden med objektiv är större till både Canon och Nikon än tex Olympus. Det kanske kan fälla ett avgörande om man i framtiden vill utöka sin samling av objektiv med kanske ett macro, tele eller en vidvinkel.

Mvh Joel
Svar från Ingela Ring 2008-11-09 20:34
Jag vet inte. Har bara gjort dåliga begagnatköp och inte tycks jag vara bra på att sälja begagnat heller. Så jag får nog köpa nytt ;-)
Viktigast är väl att kameran känns bra i din hand. Att menysystem mm är lätta att begripa. Bildstabilsering kanske är en bra funktion, men vi är många som klarat oss utan det i många år.
Tillgång till objektiv på beg marknaden kan vara intressant, men kanske inte avgörande för valet av kamera.
Svar från Ingela Ring 2008-11-09 20:36
Tack... Tänker lite så att jag kan köpa fler roliga objektiv för samma pengar som ett Canonobjektiv...
Jag kör fortfarande Olympus analoga system. Objektiven är mycket bra och jag tror nog att deras nya objektiv är minst lika bra.
Har inte studerat de nya så mycket eftersom jag gick över till Nikon för en 20 år sedan.
Jag har köpt två beg objektiv till Nikon, och är nöjd med båda.
mvh
Bengt
Svar från Ingela Ring 2008-11-09 21:19
Tack...
All ny information gör det lättare att besluta..
Olympusen är kanonbra. Men personligen så har jag lite emot att det är så liten sensor och att bildförhållandet är 3:4 i stället för 2:3.
Svar från Ingela Ring 2008-11-09 21:21
OK. Jag förstår. Visst är en större sensor bättre men får jag mer kul för 10.000:- det är lite granna frågan.... Samt kommer jag att ångra senare att jag valt "fel" system... PS. Jag menar om någon månad inte om något år..d.s
Visst är det huvudbry,men ganska trevligt huvudbry.
Jag skulle satsa på ett "säkert" märke så jag vet att det finns kompletteringar i framtiden. Fundera oxå på om det verkligen är en systemkamera du behöver. Själv börjar jag mer och mer gå tillbaka atill min gamla, lite sega Canon Powershot G2. Håller med Bengt; kameran ska kännas o.k att hålla i och vara enkel att hantera.
Lycka till//Kurre
Svar från Ingela Ring 2008-11-10 16:57
På sikt är min tanke att ha både och en rolig systemkamera och en bra kompaktkamera så du är nog inte helt fel ute ;-)
Hej Ingela, jag är till vardags Canonägare men provade helt snabbt en Olympus E-420 häromdagen. Kändes helt OK, gillar du kameran så köp den! Verkade prisvärd utöver det vanliga! //Hasse
Svar från Ingela Ring 2008-11-10 16:55
Tackar...
Kul att höra vad Canonägare tycker om den lilla olympysen
Känns som jag gått ett varv runt och det lutar nog åt en Olympus E-420.. Får se om jag kan ta mig till fotomässan för en sista titta runt före beslut..



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg