"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Kamerafunderingar....systemkamera får vänta...

Jag har tidigare berättat att jag skall få en kamera i present och jag får välja vilken. Efter ha funderat runt och varit på fotomässa och klämt, känt och tittat så verkar det som att systemkameran får vänta en stund till. Egentligen är detta Kurt Ekhs "fel" http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=63681 eller kanske det svar som jag själv gav på hans komentar. Jag insåg plötsligt att vad jag vill med min fotografering är i första hand att ha kul.

Började sedan fundera på vad jag upplever är bristerna med min nuvarande Panasonic FZ18 http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=15479 . Hittade några få brister: Ibland blir den kvar hemma på grund av storleken, den har jättezoom men inte så mycket vidvinkel, vid lite svagare ljus blir det grummligt, man kan inte använda extern blixt.

Så jag började titta efter ett komplement istället och kom fram till denna kompaktkamera Panasonic Lumix DMC-LX3 http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=8220026. Den är mindre, ljusstarkare och jag kan använda extern blixt. Jag tänkte så, att om jag tar den med vidvinkelkonverter och extern blixt så kan jag plötsligt fota "allt" jag inte kan idag, plus att jag kommer att ta med kameran betydligt oftare. Enda nackdelen är att jag måste lära mig fota utan optisk sökare. Men jag kan ju alltid köpa till den senare om jag inte klarar av att lära om.

Jag tror att jag kan få riktigt kul med denna kamerakombination. Jag kan fota "nästan allt". Jag tar med mig kamera efter dagens humör och tänkt motiv. Systemkamera kan jag alltid köpa senare när jag känner ett större behov, kanske.

Tänk att man måste fundera så länge, engagera så många och lägga ner så mycket tid bara för att välja kamera ;-)

En bild från ombyggnaden idag...

www.ingelaring.se

Inlagt 2008-11-19 19:54 | Läst 5157 ggr. | Permalink
Du är ju kvinna och då hör det till att det ska ta tid att köpa något.En sån kamera som du funderat på är bra,du kan ha den i handväskan och den är alltid med.Jag köpte en liknande kamera för en tid sen och det var svårt det här att det ingen sökare fans,men jag gick en kurs,första tiden kändes det inte bra att hålla kameran på avstånd.Men nu går det bättre,ibland tar jag en gammal sökare jag har.Du kommer att bli en jättebra fotograf med din nya kamera./Kenneth
Svar från Ingela Ring 2008-11-20 17:01
Tack.. Du tror mig om stort du;-)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg