"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Klappa Vargar....

Nästan 10 år efter att jag var och klappade varg i Kolmården så var det dags igen. När jag fyllde 50 år fick jag ett presentkort på att köpa en upplevelse. Jag valde att klappa varg i Kolmården och i fredags var det dags. Det blev en delvis annorlunda upplevelse än senast. De vargarna jag träffade för 10 år sedan var betydligt skyggare än de vi träffade nu. Denna grupp vargar kom och hälsade direkt när vi kom in  genom grinden, förutom de som hellre fortsatte att vila. Vargarna i gruppen var 2 år gamla och kom ursprungligen från olika djurparker. Vargungarna tas från varghonan före 1 veckas ålder för att kunna präglas på människa, en förutsättning för att de inte skall bli skygga för människor. Vargarna var inte så lättfotograferade, men några hyfsade bilder blev det och ett bra minne.

Vargarna var lite väl snabba emellanåt...

Men efter en stund så lugnade de ner sig lite...

Några tröttnade på oss och övergick till att kolla oss på avstånd...

Sambon såg till att även jag kom med på bild...

Flera hade kameror med sig...

Vår guide berättade "allt" man behöver veta om varg...

Slutligen fick vi se hur det kan gå om man inte håller i kameran utan låter en varg stjäla den...

Alla bilder tagna med Panasonic LX3 och autoläge

Kolmårdens djurpark http://www.kolmarden.com/

Nu finns bilder från besöket här www.ingelaring.se

Inlagt 2009-07-14 12:00 | Läst 5040 ggr. | Permalink
Ja vargar är fina! Lyckade bilder också. Det finns ju de som är emot djurparker, men låter min åsikt vara osagd. Kämpe trevligt skulle det i alla fall vara att vara nära dessa mäktiga varelser. Men det är förstås, jag skulle inte rekommendera att klappa de som lever i frihet :-)
Svar från Ingela Ring 2009-07-14 18:38
Tack... kul att du gillade bilderna...

Är även jag lite tudelad till detta med djurparker. Men som informatörer och för att bevara hotade djurarter har de i alla fall sin funktion...

Eftersom att även vid möte med dessa vargar så är det vargen som bestämmer vem som får klappa eller ej, så tror jag att risken/chansen att få klappa en varg som inte är van vid människor är minimal ;-)

Men om jag får välja så möter jag hellre en vild varg än en björn i skogen...
ja, så kan det vara, jag vet inte vilket djur jag helst skulle vilja möta ;-) , ett snällt rådjur kanske, hehe



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg