"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Kolmårdens Tropicarium... eller Att fota det du inte kan... eller Inte veta vad man fotar.

Jag var på Kolmårdens Tropicarium förra veckan. Som vanligt så hade jag kameran med. För djurens välmående var blixtfoto förbjudet. Jag fotade runt så gott jag kunnde på chansning med min Panasonic LX3. En del var omöjligt annat blev hyggligt och något blev blev bra. Men förutom tappra försök att fota sådant jag inte kan fota med min lilla kamera så upptäckte jag att jag inte vet vad jag fotat. Efter att ha kollat Tropicariums hemsida Wikipedia mm så har jag löst en del men men inte allt.

... Jag förstår att detta är grodor men vilken???

Något som simmar...

En orm...

En fisk...kan det vara clownfisk???

Ödla...Leguan eller???

Äntligen känner jag mig säker en Missisipialligator...;-)

och en Muräna...

Måste lära mig att bli bättre på att fota informationsskyltarna så jag har en chans att veta vad jag fotat...

För visst är det roligare med korten när man vet vad de föreställer....

http://www.tropicarium.se/

www.ingelaring.se

Inlagt 2009-07-19 19:55 | Läst 12482 ggr. | Permalink
Ett tag sedan man var där på kolmården. Jag har tänkt flera år på rad att åka dit och kika men det har bara aldrig blivit av, kanske är det dags igen!

Jag brukar nästan alltid plåta skyltar när jag är ute på mina små vandringar, det är alltid bra att ha när man kan komma hem och kolla vad det igentligen stod ;)
Svar från Ingela Ring 2009-07-20 17:15
Visst är Kolmården värt ett besök. Du som bor lite närmare behöver ju inte heller göra allt på samma gång. Med bättre utrustning hade jag säkert fått ännu fler bilder. Måstelära av dig och fota allt mer infoskyltar ;-)(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg