"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Västerås Domkyrka....

I veckan var jag på kurs i Västerås. Passade då på att fota Domkyrkan. Lite tråkigt att det just pågick arbeten som gjorde att delar av kyrkan var avstängda. Men det är ändå bäst att passa på att fota när man har tillfälle. Jag tog min lilla fotorunda under lunchen, eftersom kyrkor oftast inte är öppna kvällstid. Min lunch var fråm 12.30 till 13.30 så jag gick direkt til kyrkan. Men då de hade andakt klockan 12.00 så blev det inte så mycket tid till fotande (av respekt så fotar jag inte under andakt). Medans jag fotade så kom en liten dam fram till mig och frågade hur det gick. Jag svarade att det brukar gå bättre än man tror att fota i kyrkor med ett litet tillägg att det finns så många detaljer i kyrkor. Detta gav upphov till en kort diskussion om blixt och lite om nyfunnad detaljer i Västerås domkyrka. Alltid lika roligt att prata med intresserade människor och alltid lär man sig något nytt...

Här några av de bilder jag hann ta...

 

Vore kul om jag kunnde komma tillbaka när renoveringen är klar för att se hela kyrka ;-)

Kyrkor är verkligen speciella byggnader och de gamla är allas vårat kulturarv. Så besök dem oavsett din tro idag. Det ger historiens vingslag...

 www.ingelaring.se

Inlagt 2009-10-02 23:25 | Läst 7580 ggr. | Permalink
Fina bilder! Själv var jag på kurs i Uppsala förra veckan och fotade domkyrkan där på kvällen. Ska tillbaka veckan som kommer så ska jag försöka hinna dit innan dom stänger och fota lite invändigt också (foton i mitt projekt365 på www.susajt.se).
Mvh Sirpa
Svar från Ingela Ring 2009-10-03 08:30
Tack för kommentaren och kul att du gillade bilderna. Tittade runt ite på din sida. Många bra foton där. Kul med alla projekt du är med i. Skall försöka mig på effit någon gång är det tänkt. Men jag är usel på att planera.
Stämningen i en gammal katedral är ojämförlig! I synnerhet när den används för det avsedda ändamålet. Kyrkor som lokaler för rockkonserter etc har jag lite svårt för, må vara en fördom. Har i alla fall inte med trosföreställningar att göra, snarare med lokalens vibbar.

Den sista bilden, den med gravhällen... jag förmodar att det är ett adligt par. Vilka historier det ibland finns bakom en sådan bild!
Svar från Ingela Ring 2009-10-03 08:37
Tack för kommentaren. Visst är det speciel stämning i katedraler. Man får ett visst lugn när man går i dem och känner historien.
Gamla kyrkor brukar vara bedårande vackra. jag brukar titta in i de flesta jag råkar passera om det finns tid.
Svar från Ingela Ring 2009-10-03 21:30
Kul att veta att det finns fler med samma "läggning". Upplever dock att sambon kan bli lite trött ibland på mina "kyrkobesök";-)(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg