"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Födelsedag, Praliner, Fotomässa och Leica

I fredags fyllde jag år, ojämnt en kollega undrade om det inte till och med kunnde vara ett primtal. I dag, lördag, var jag på fotomässa och i morgon söndag så får jag nog städa eller så.

Fredagen var jag hemma ledig och gjorde ingenting. Till kvällen kom sambon hem med blommor...

och praliner... av finare sort...

Lördag morgon så var det dags för fotomässa. Med tanke på vädret var det en bra dag att vara inomhus på...

Efter drygt tre timmars resa var jag framme... Först kaffe hos fotosidan och sedan kolla om mina bilder fanns med på storbilden. Visst var dom det, här ser ni mina korgar...

Sedan var det dags att ge sig ut på mässan och utställningarna...

Tittade på hur en studio för matfoto skall se ut och blev då lite stolt över att mina matfoton tagna hemma i köketär så bra som de är...Nu när jag vet hur man "skall" göra.... 

Sedan var det lunch...

Sedan en kopp kaffe på maten...skorporna hade haft åtgång hos fotosidan...

Tittade lite till på bildutställningarna....

Undrar jag om detta var fotografen själv...

Uppmanad av Martin Hertsius gick jag till Leica montern (som var väd dold)... Jag tog mig fram bland "gubbarna" och sa att jag blivit tillsagd att hålla i en M9 om jag åkte till mässan. Självklart sa killen och gav mig kameran med en kommentar om att remmen var röd. Jag kännde på en M9 och sedan en X1. Så nu har mina drömmar blivit dyrare ;-) Vilka härliga kameror, ligger perfekt i handen och med lagom många rattinställningar. Att de har bra fotokvalite har jag redan fårstått. Kanske jag får kompromissa men i så fall blir det inte en klumpig nikon/canon som jag knappt når runt med mina små händer. 

Sedan upptäckte jag att fotoväskor inte behöver vara tråkiga..

Innan jag åkte till centralen och väntade på hemfärd... 

 www.ingelaring.se

Inlagt 2009-11-15 00:32 | Läst 4641 ggr. | Permalink
Bästa bilderna jag sett från mässan hittills! Och ett bra reportage dessutom. Nu känns det ju som att man inte behöver åka dit.
Om alla medlemmar på FS sponsrar dig med 1:- så har du din Leica, och kan rapportera från nästa års mässa. Alla som sponsrat dig kan stanna hemma och sparar då 149:-

Ha det gott!
Svar från Ingela Ring 2009-11-15 15:22
Kul att du gillade mitt berättelse om min Fotomässa. Särdkilt med tanke på att det var nära att det aldig blev skrivet. Det var så många som skrev om fotomässan så att jag nästen tänkt hoppa över det.
Din finansieringsidé om Leicaköpet känns klart konstruktivt...Nu gäller det bara att sätta det i sjön ;-)
Både M9:an och X1:an är smidiga fotoapparater. Man ångrar nästan köpet av en DSLR för ett par år sedan. Det återstår bara att lösa finansieringen här också =)
Svar från Ingela Ring 2009-11-15 15:34
Jag tor jag bestämt mig för att i väntan på finansiering sitter jag nöjd med de kameror jag har. Det blir i vilket fall ingen DSLR.

Så egentligen har jag sparat pengar genom att åka på mässan.
Trevliga bilder och text!! Ja, aptiten på det här med foto, tilltager lätt. Och det är ju kul... Fint plåtat! /Peter-L
Svar från Ingela Ring 2009-11-15 15:23
Tack och bockar för berömet.
Tack för reportaget Ingela.
Gillar din lågmälda och registrerande stil. Dina bilder visar att det inte hänger på kameran och jag ber dig fundera på var dina bilder egentligen kommer ifrån. Flytta inte fokus till apparaterna. Det är alltför många av oss som inte accepterat att talang inte är demokratiskt fördelat och vi tror oss kompensera det genom ljuvliga tekniska hjäpmedel istället.
Ser att du gillar närbilder och det kan du glömma när du amorterar på din fina tyska fotoapparat ;)
Vänligen
/H
Svar från Ingela Ring 2009-11-15 15:32
Tackar för berömmet. Jag gillar min Panasonic LX3 och den får hänga med ett tag till. Har just börjat lära mig hur jag vill fota med den. Men vinner jag på lotto kan det kanske bli en Leica eller så...Trodde ända tills idag att jag behövde byta ut min Panasonic FZ18 till en bättre kamera med tele...Men kom på att det behöver jag inte alls...
Fint mässreportage, utan tvekan ett av de bättre. Är också övertygad om att dina `bloggbilder´ inte blivit bättre om det stått Leica på kameran;) Har du tagit bort vidvinkeltillsatsen?
/Stephan
Svar från Ingela Ring 2009-11-15 21:33
Jo visst är dessa foton tagna utan vidvinkelkonverter mest av praktiska skäl. Glad att du gillade mitt lilla reportage ändå. Tror egentigen inte själv att denna typ av bilder blir bättre med Leica än med Panasonic. Men drömma får man och om man väl skall drömma så varför inte drömmma rejålt....
Jisses så läcker pralinbild! Och kul att läsa alla bloggar från mässan, var och en med sin särskilda vinkling! Såg ut som att ni fick en klart bättre lunch än våra feta hamburgare! Och vilka roliga fotoväskor, de missade jag.. Fina bilder och fint skildrat!
Hälsn. Ulrika
Svar från Ingela Ring 2009-11-15 21:38
Tack. Kul att du gillade min pralin. Tittade själv på kön till hamburgare och bestämde mig för att det måste finnas bättre. Så med stämpel på handen blev det soppa. Synd att du missade fotoväskorna de var riktigt kul. Kul föresten att du gillade mina bilder med texter.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg