"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Fotopromenad och mat...

Det blev en sista fotopromenad i februari. Jag fortsatte att testa inställningar. Har ställt in bländarprioritet,  svartvit, 1:1, ISO max 400 som favorit. Vilket gör att jag automatiskt får,  jpg svartvit och Raw (färg) på samma klick. Testar olika bländarvärden och jämför med IA läget (Inteligent auto). Tror det är ett bra sätt att lära mig. Att använda 1:1 gör dels att jag testa ett annat format dels att jag lätt skiljer mina manuella tester från autoläget. Här bilder från dagens promenad.

Först en gren fotad med autoläge...

Sedan ett tecken på att våren "kanske" kommer...

Efter det en järnvägsbro...

Hus i svartvit...

Samma fast i färg...

Till sist samma hus med autoläge...

Efter promenaden var det dags för mat. Förrätt toscansk kikärtsoppa...

Följt av Curryfisk...

Det var min söndag det. Imorgon måndag och en helt annan dag.

(allt fotat med Panasonic LX3)

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-02-28 21:13 | Läst 5167 ggr. | Permalink
En snörik vårvinter i dina hemtrakter, när kylan inte längre är för svår, det är bland det vackraste man kan tänka sig. Jag minns när jag som barn åkte sparkstötting runt Sörvik. Då låg det så mycket snö på gatorna i Ludvika att man folk åkte spark även där. Möjligen tog jag själv sparken in till stan, eller kanske det är för långt? Svårt att minnas så noga vad som tilldrog sig för mer än 50 år sedan, men snölandskapet runt Sörvik och Brunnsvik minns jag i alla fall som sagolikt vackert.

Hmhm, du är bestämt gourmet! Curryfisken får det att vattnas i munnen på mig. Nåja, just nu står min fru och laggar fiskgratäng till söndagsmiddagen. Sjötunga i senapsås på en botten av purjolök och ärter tror jag det är.
Svar från Ingela Ring 2010-03-01 16:32
Tack för komentaren. Det ligger även i år mycket snö på gatorna i Ludvika. Spark vore att rekomendera eller varfr inte skidor. Att gå är desto svårare i oplogad lössnö och groppar. Du skulle kanske kännt igen dig från barndomen.

Curryfisken var fin den men jag tror nog att Sjötunga i senapsås inte skulle varit hel fel det heller ;-)

Jag bjuder på receptet:
http://www.agarcia.se/recept/recept/fiskcurry.html
Mycket fina bilder och vilken kamera som hjälper fotografen med färger mättnad och ljuset Bra /bert
Svar från Ingela Ring 2010-03-01 16:35
Tack för komenteren. Kul att du gillade bilderna, Trivs bra med min kamera. Men ibland saknar jag zoommöjligheten. Kanske får köpa mig en kamera till någon gång.
En fin kokbok har du på nätet! Ska se om jag kan intressera min fru för något, det är hon som regerar i köket :-)

En väldigt fin och genomarbetad sajt har ni också, du och din karl, med många vackra foton! Och numer bestämt också ett väldigt läckert hem :-)

Är det inte märkligt vad man kan åstadkomma på nätet. Här sitter jag på Canadas västkust och bläddrar bland bilder från både Frankrike och Ludvika som om det var den enklaste saken i världen.
Svar från Ingela Ring 2010-03-01 21:45
Tack. Kul att du gillade våra sidor.

Visst är detta med nätet fascinerande. Jag gillar själv att via ex fotosidans blogg få titta in i andras världar. Du till exempel har visat mig Canadas västkust.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg