"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Moet & Chandon eller fortsatt test av inställningar...

Idag hade jag tänkt att fota våren. Men våren sågs inte till förutom lite mer värme och ljus. Så jag fick inga bilder med mig från min promenad. Men för att fira lite hade jag köpt en liten flaska champagne. Det fick bli helgens fotoobjekt i brist på annat.

Med svartvit  1:1 som favorit blir det betydligt mer svartvit än tidigare, vilket är kul. Gillar svartvit, men det har liksom inte blivit av så mycket tidigare, kanske för att jag även gillar färg. Men när jag nu på enkelt sätt kan testa svartvit och färg på samma motiv blir det liksom enklare att blanda. Hoppas att jag vartefter lär mig mer vilka motiv som passar i svartvit och vilka motiv som passar i färg. Forsätter även att testa olika bländarinställningar. Hoppas med tiden lära mig vilken inställning som passar bäst vid vilken situation. Då jag oftast även testar att fota med IA (inteligent auto) läge på samma motiv måste jag erkänna att kameran är "farligt" bra på att hitta rätt inställning ;-)

Här lite blandade bilder....

Allt fotat med Panasonic LX3. Format 1:1 med manuel inställning, övrigt med IA.

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-03-13 21:07 | Läst 3079 ggr. | Permalink
LX-3 är rätt grym på iA, däremot så anser jag personligen att Moet Chandon smakar tvål *S*
Vägrar faktiskt att dricka det *S*

/K
Svar från Ingela Ring 2010-03-14 18:07
Håller med dig om kameran, men jag tror det blivit något fel när du testade Moet et Chandon för jag tyckte den var riktigt god jag ;-)
Hmmmm, ingen dum idé att testa sin kamera över en flaska Moét... Dricker gärna en sådan. Även om jag annars är svar för Pol Roger...

Här gillar jag bilderna i färg, då de skapar lite mer utav den feststämning som jag tycker Champagne innebär. LX3 och GF, imponerar på mig.

Skål! /Peter-L
Svar från Ingela Ring 2010-03-14 18:10
Håller med dig om att det blir liksom mer fest över färgbilderna.

Pol Roger är nog riktigt bra men det ingick inte i Ludvikas sortement ;-)
Vi har några lokala vingårdar här som gör bubbel som är alla tiders. Så franskt bubbel blir det inte mer. Men vad man än tycker om smaken, bildmässigt tacksamt är det när det porlar ner i glaset! Jag kunde faktiskt *känna* den lite lätt fruktiga smaken i munnen när jag såg dessa bilder :-)
Svar från Ingela Ring 2010-03-14 18:12
Kul att du kännde smaken ;-)

Det var riktigt gott... Sambon är fransman så när vi ska fira blir det franskt bubbel, även om det finns annat.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg