"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

France 2010... och kamerafunderingar...

Hemma efter 3 veckor i Frankrike med god mat, god dryck, sol, bad och upplevelser samt 1668 bilder.  Än så länge har jag bara hunnit titta igenom de 77 bilder jag tagit med kameramobilen när inte kameran varit med (bara det förmodligen fler bilder än vad många "vanliga turister" tar på semestern).

Bilder från Cannes, Plage du Medi.

Efter 3 veckor med fotande kommer funderingarna på att kompletera kameraväskan upp igen. Idag har jag en Panasonic LX3 och en Panasonic FZ18 samt mobilkameran. Jag är jättenöjd med LX3:an men känner att jag emellanåt saknar Zoom och det är då jag tar fram FZ18 och det är denna jag skulle vilja byta ut till något nyare och bättre. Funderat på olika systemkameror med och utan spegel. Trivs dock väldigt bra med formatet på LX3:an och är rädd att en stor kamera skulle bli liggandes hemma. FZ18 känns så klumpig gentemot LX3:ans smidighet och den kom inte lika ofta "med ut" som lx3:an får göra. Jag vet att när det gäller kameror och bildkvalité har storleken betydelse, men samtidigt är det ju så att en bra kamera är den man har med sig. Så jag börjar fundera på Ricoh GXR. Minns att jag tycket det verkade vara en riktigt kul kamera när jag såg den på fotomässan, men den var alltför dyr. Men nu när priset har gått ner och man kan få P10 28-300 för 4.995:- känns den mera prisvärd. I så fall skulle jag köpa en sådan och även A12 50/2,5 Macro.  Problemet är att det verkar vara få som vet hur kameran är, Metroteknik tyckte dock att den var kul att fota med vilket är viktigt för mig .

Här dagens kameraväska fotat med kameramobilen:

Alla foton fran kameramobilen SonyEricsson C902

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-07-27 16:00 | Läst 1934 ggr. | Permalink
hej,

jag använder GXR A12 och tycker den är kanon, hade en LX3 innan ville ha större sensor men inte systemkamerastorlek. har den alltid med mig och är mer nöjd med den än LX3.
Björn
Svar från Ingela Ring 2010-07-28 08:04
Tack för kommentaren. Vi tycks ha ungefär samma syn på kamera så det känns som det lutar åt beställning.
Innan du bestämmer dig skulle jag rekommendera dig att även titta på Samsung NX10, en förhållandevis kompakt kamera med inbyggd elektronisk sökare och jättebra skärm, samma sensor som Pentax K7. Fås för runt 6500 med 30mm f2,0 som är riktigt bra.
-affe
Svar från Ingela Ring 2010-07-28 08:05
Tack för tipset. Har varit och tittat på NX10 men den kändes lite för klumpig för mig.
Båda dina kameror är rackarns fina grejor, men på sätt och vis överlappar de ju varandra lite grand, eftersom ingen av dem är ett riktigt fullblod. När det gäller FZ18 -- jag har haft ett par långzoomkameror (en analog och en digital) och jag tycker att hela den idén är föråldrad. För mycket kompromisser, en sådan kamera är "hyfsat bra till det mesta men inte bäst på något".

Min gissning är att om du skaffar en GXR kan den ersätta bägge två. Det är sannerligen inget dumt val! Och räcker den inte hela vägen så har du ju fortfarande kameramobilen :-)
Svar från Ingela Ring 2010-07-28 08:06
Tack för kommentaren. Lutar allt mer mot beställning.
Du vet väl om att LX5 kommer (24-90mm)? Dvs lite längre zoom än LX3:an. Men jag gissar att du vill ha längre än så?
Svar från Ingela Ring 2010-07-28 17:40
Tack för tipset. men du har helt rätt vill ha "lite längre zoom än så", Tycker även att det kan bli lite kul att kunna byta objektiv vid behov.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg