"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Första fotopromenaden med Ricoh GXR med P10 28-300/3,5-5,6 VC

Idag var det dags att gå ut med nya kameran. Bestämde mig för att inte vara "snäll" utan att fota just så slarvigt som jag emellanåt gör för att se hur det blev. Använde endast autoinställning. Manuella inställningar får jag lära mig och testa sedan. Min första upptäckt var att kameran var kul att fota med och enkel att förstå. Nästa upptäckt var att det kändes helt naturligt att ha kameraremmen runt halsen (så nördigt....).  Tog fel ibland när jag skulle Zomma eftersom Panasonicen har en annan Zoomknapp men det är sådant man lär sig. Vandrade runt hej villt och fotade allt möjligt. Inget kul fotoväder dock med jämngrå himmel och reltivt mörkt. Alla foton med den automatisk inställning. Kollade snabbt att fyrkanterna blev gröna och tryckte till.  Ville som sagt var testa modulen i vardag utan tid att tänka och arrangera. Förökte få med olika motiv som hus, gatufoto och landskap till exempel. Den enda inställningen jag ändrat är bildformatet till 3:2 och automatiskt macro.

Bilderna är minskade till 900x600 som jag brukar göra, lätt justerade i kurvor och skärpta med oskap mask (150, 0.3, 3) oftast obeskurna men det finns undantag. Länken nedanför går till orginalbild.

Fotat med maxzoom och handhållen kamera utan stöd, beskuren....

Länk till orginal

Utan Zoom...

Länk till orginal

Bild med flera detaljer...

Länk till orginal

Ozommad hamn...

Länk till orginal

Lite mer Zommat...

Länk till orginal

Gatufoto fotat i farten utan Zoom

Länk till orginal

Macro....

Länk till orginal

Ludvikas nya galleria...

Länk till orginal

Gatufoto fotat i farten, beskuren...

Länk till orginal

Var och en får avgöra vad man tycker om kameran+kameramodul.  Tycker själv att  den verkar riktigt bra, särskilt med tanke på priset (4.900:-) vilket gör att den bör jämnföras med en kompakt med långzoom).

Jag valde detta sätt med lätt redigerade bilder och orginallänk för att man skall få en uppfattning om hur långt kameran räcker.

Kul att fota med var den och när jag lär mig olika inställningar så lär det bli ännu bättre.Många möjligheter och inställningar finns det på kameran. Många lätta att komma åt. Kameran var inte för stor och riktigt stabil.

Det var lite svårt att hitta en bra kameraväska kameran är för stor för kompaktkameraväskor och för liten för systemkameraväskor. Orginalväskan kostar nästan 1000:- , lite väl mycket enligt mig. Nu blev det en väska för videokamera, kameran får bra plats, vid behov går det att klämma i även extramodulen.

Imorgon om vädret tillåter går jag en tur med Ricoh GXR med A12 50/2,5 Macro. Får se hur det blir. Helt annat fotande är det.

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-07-31 17:57 | Läst 6793 ggr. | Permalink
Oerhört övertygande bilder, kameran har ju helt suveräna egenskaper, faktiskt mycket bättre än jag skulle han väntat mig. Klara och rena färger, fina kontraster trots gråvädret. Hur mycket som nu ska tillskrivas efterbehandlingen -- men grundmaterialet måste vara bra för att ge ett sådant fint slutresultat. Sedan undrar jag, 900x600, var är bilderna i det formatet? De jag får fram är 3648x2432, jag måste spara ned dem och öppna dem i ett annat program för att titta på dem.

Och så Riksutställningars gamla tågvagn, vilket öde att stå på en övervuxen bangård och ruttna ned! Den bilden passar i genren sunkfoto.

I alla fall, den här kameran kommer du att få mycket kul med!
Svar från Ingela Ring 2010-08-01 06:45
Tack för kommentaren. Nu har jag länkat till 900X600 på bilderna och lagt originalbilden ur kameran i egen länk. Mest överraskad blev jag över att makrobilderna blev så bra. Det hade jag inte förväntat mig. Ska bli kul att testa nästa modul. Den har jag stora förväntningar på.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg