"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Sommar i Ludvika... eller svartvitt med Ricoh GXR... (P10 28-300/3,5-5,6 VC och A12 50/2,5)

Några svartvita foton från mina första promenader i Ludvika med nya kameran. På kameran har jag ställt in svartvitt 1:1 som favorit. Likadant som jag har på min panasonic LX3. Smidigt eftersom man aldrig vet när ett svartvitt motiv dyker upp ;-) . På Ricoh GXR kan man även välja kontrast och hur ljus eller mörk man vill ha bilden, men jag valde att låta inställningarna stå kvar på mittenläget. Tror det passar mig bra.

Lite stillsamt folkliv vid Gammelgården (med P10)

Dagen därpå lika stillsamt i Parken.... (med P10)

Vid järnvägen väntade ett tåg på avgång (med P10)

Lika stillsamt var det vid Väsmans strand (med A12)

I Kyrkparken var det lite mer action...(med A12)

För att inte tala om i Centrum där det fanns en pigg Bullterrier .... (med A12)

... och häftiga bilar.... (med A12)

Så här kan sommaren vara i Ludvika.... Men till kameran, jag är jätte nöjd känner att jag har fått "två" riktigt bra kameror med bra bildkvalité och som är riktigt rolig att fota med. Det här konceptet passar mig bra. Lätt att byta modul, lätt att komma åt olika inställningar, lätt att ta med kameran....

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-08-13 17:56 | Läst 7228 ggr. | Permalink
I sommarens Ludvika kan man stöta ihop med en Excalibur, det är inte dåligt! En spontan tanke är att den bilen nästan kräver en Leica för avbildningen :-). Samtidigt lite busigt att tänka på att plåta den med min lilla billiga Kodak-kamera.

Mer allvarligt, det är faktiskt något skönt över en sådan här bildkavalkad i svartvitt. Och du tyck få bra konverteringsresultat ur kameran.
Svar från Ingela Ring 2010-08-14 08:26
Tack för kommentaren. Hade själv en första tanke att fota bilen med mobilen men tänkte sedan att den nog var värd ett bättre öde ;-) . Jag är nöjd med den svartvita konverteringen. Vill jag kan jag ju finjustera inställningarna senare.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg