"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Klar och Godkänd....

Första inlämningsuppgiften i kursen "Fotografi-Visuell komunikation" på Jönköpings Högskola är klar.  Uppgiften var att fotografera två näringsställen och dokumentera hur man tänkt.

Mina bilder och en kortvariant av dokumentationen.

Bild 1: En restauranglokal.  En kvinna sitter och läser längst in mot fönstret. En annan kvinna framför sitter likaså och läser. En man är på väg in i lokalen och ser ut att vara på väg till ett av borden.

Jag försöker vissa tryggheten och lugnet näst intill tristessen som kan finnas på en kvarterskrog samtidigt som det kan vara händelserikt för den enskilde.

Bild 2: Sten- och mineralmässa i Västerås. En utställare mitt i mässområdet ringer och mailar sina kontakter kanske för att få en affär ihamn.

 Att jobba på mässor är speciellt, rörig omgivning, men med ofta fokuserade utställare. Jag vill visa hur det kan vara att ha mässan som sitt arbete.

Lämnade in i lördags och idag och idag kl 12.05 blev det godkänt.

Kul nu känner jag att jag kanske är på rätt väg. Väntar spänt på nästa lektion....

Det känns som denna kurs har högre nivå än den i digital bildbehandling. Men det är bara kul att få fundera lite och använda hjärnan.

Fotat med Ricoh GXR P10.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bra jobbat!

Du har gjort en tydlig dokumentation och verkligen kopplat litteratur och lektioner till dina bilder

vilket jag kan se!

I den första bilden tycker jag verkligen att du har fått fram lugnet/tristessen på platsen!

 Där händer verkligen inte mycket.

 Bra att du förstärkt restaurangmiljön med saltkar etc. det förtydligar var bilden är tagen.

Du har använt dig av olika kompositionsgrepp, jättebra!

Den andra bilden har du verkligen tänkt på ditt innehåll för att skildra arbetsmiljön på mässan.

 Jag kan nästan höra sorlet från folkmassan.

 Små detaljer som termosen berättar mycket!

 Roligt att se hur du tänkt och använt dig av dina kunskaper från kursen.

Bra jobbat! Du är godkänt på uppgift 1.

Trevlig helg.
Med vänlig hälsning,
Kerstin Andersson-Hanochi, handledare

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.ingelaring.se

Inlagt 2010-10-08 18:26 | Läst 7293 ggr. | Permalink
Jag gick kursen förra terminen, och det var nåt av det roligaste jag gjort! Har fått ett helt annat "bildtänk" efter kursen - och ser bilder på ett helt annat sätt nu!
Tycker den kursen var roligare än Digital bildbehandling!

Ska bli kul att höra vad du tycker om sluttentan, när du kommer dit. Jag gillade den skarpt!

/maria
Svar från Ingela Ring 2010-10-09 09:06
Kul. Än så länge tycker jag denna är kuligare än digital bildbehandling. Lite mera hjärna och tänk känns det som. Nu ser jag verkligen fram mot nästa uppgift.
Grattis Ingela! Själv har jag inte kommit dit än, har sett igenom lektion 4 och funderar just nu som bäst på vad jag ska göra av det.
Hälsningar / din klasskompis, Dan J.
Svar från Ingela Ring 2010-10-09 09:09
Kul. Går du kursen du också. lycka till. Du råkar inte höra till grupp A som jag?
Jodå, har ju kommenterat i din "Lämnat in och håller andan..."-tråd!
:-Dan
Svar från Ingela Ring 2010-10-09 12:11
ok... vad kul...
Det är roligt att få en inblick i hur undervisningen funkar på en sådan här kurs, jag har aldrig gått någon. Om du får för dig att återge lärarens kommentarer till dina bilder så blir det ännu mer givande.

Om det är bilden -- fotot -- man är mest intresserad av (och inte tekniken) så kan jag tänka mig att en kurs i digital bildbehandling är ganska platt (till och med ointressant) jämfört med en kurs i visuell kommunikation. Jag har ju yrkesmässigt jobbat med digitalteknik i hela mitt liv, och bl a som grafiskt formgivare. Ibland flyter det perfekt med de digital redskapen, så att man knappt behöver tänka på dem, och då är tekniken fantastisk. Men ibland sätter den sig på tvären, och då är den en ren prövning. Då känns det som om den stod emellan mig och den bild jag vill ha, och då önskar jag att jag haft talang som t ex tecknare eller akvarellmålare. I så fall tvivlar jag på att jag skulle lagt ned så mycket intresse på kameran.
Svar från Ingela Ring 2010-10-09 20:27
Ok, Jag har klippt in kommentaren från handledaren. Allt mer känner jag att det är bilden jag är intrsserad av inte tekniken. Jag vill helst fånga allt i kameran och inte ägna så mycket tid med bildredigering. Photoshopande kan vara kul ibland som avbrott och tidsfördriv, men det är inte så jag vill fotografera.
Tack för handledarkommentarerna, jag tycker det är intressant att se hur hon tänkt själv när hon sett dina bilder. Jag instämmer för övrigt i dem.

Jag delar din uppfattning att det är bilden som är det intressanta. Den fotografiska bilden, inte en konstprodukt som visserligen kanske bygger på foto men som är bearbetad i datorn så att den lämnat kontakten med det ursprungliga fotot. Jag har tittat på olika tekniker, t ex avancerade filterprogram och HDR. Intressant och kreativt, jag kan förstå dem som älskar att hålla på med sådant. Men min grej är det inte. Och det är inte sådana bilder som jag har mest nöje att titta på när andra gjort dem heller.

Nej, här gäller "straight photography" som vi (i alla fall Bengt Björkbom) säger på svenska :-)(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg