"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Fotomässan... (och jag fick låna modulen)...

Så var det dags för årets Fotomässa. Som vanligt åkte jag buss från Ludvika avfärd kl 8.10. Strax före 12 var jag framme vid mässan.

I år hade jag bestämt att träffa Marie-Louise och Julia på mässan. Vi började med lunch eftersom de varit på mässan sedan 10 och jag hade rest några timmar. Det blev soppa denna gång...

Marie-Louise och Julia gick och lyssnade på en föreläsning om Raw. Själv gick jag till Ricohs monter för att kolla in om de hade med nya modulen (A12 28mm f2,5). Självklart hade de modulen med och jag bad helt fräckt att få testa den på min egen kamera. Efter en fråga om jag hade uppdaterat kameran till senaste firmware fick jag låna modulen (min egen modul fick vara pant) .

Jag tog några foton för att känna på och för att sedan titta på bilderna hemma. Modulen verkar riktigt bra med fin bildkvalite...Priset för modulen är ca 6.000:-.   Priset tillsammans med ständiga rykten om fler moduler gör att jag trots allt måste fundera lite till...

Här två av bilderna jag tog med nya modulen... Först ett foto från själva montern...

(här orginalbild för den som vill se)

...sedan ett foto på en modell egentligen tänkt för macrotest....

(här orginalbild för den som vill se)

(Det verkar som en av killarna i montern kanske har sett min blogg eller mina bilder för han frågade om det var jag som var Ingela. Han gav mig sedan ett par snabba inställningsråd och kollade att kameran var uppdaterad.)

Efter föreläsning och modultest övergick vi till att titta runt lite allmänt. Mycket var sig likt från åren före....Många utställare...flera i stora montrar....

Mycket folk och intresserade besökare...

Flera utställare hade byggt upp olika modellerdär man kunde testa kamerorna...

Marie-Louise och Julia hade funderingar på att köpa ny kamera...så vi gick runt och klämde lite...Marie-Louise testar hur en vinklingsbar skärm fungerar...

... Julia verkar ha bestämt sig för köp....

Sedan var det dags att ta en runda bland utställningarna... Blev inte lika imponerad som åren före, men det kan bero på att det inte är lika nytt för mig längre... Men Morten Krogvolds bilder gillade vi alla tre...

Strax före fyra gav jag mig av mot cityterminalen...ett glas vin och en tidning....

...och lite lek med kameran...

Innan det var dags att gå till bussen för hemfärd...

Klockan 20.00 var jag tillbaka i Ludvika igen och dags att ta kväll...

ps. Undrar om tjejerna köpte sig varsin kamera? d.s

www.ingelaring.se

Länk till bild på planerade moduler (det kan hända att ni måste klicka på en länk i länken för att komma till bilden)

Inlagt 2010-11-29 18:38 | Läst 5152 ggr. | Permalink
Fin liten berättelse. Jag blir imponerad över alla som farit land och rike runt för att komma till mässan.
Svar från Ingela Ring 2010-11-30 19:37
tack. Vi som inte bor i närheten av någon strostad blir helt enkelt tvugna att resa för att få se något... man vänjer sig...
Den där `28-modulen´ tycker jag nog är intressantast så här långt. Perfekt för gatufoto och bildkvaliten verkar toppen. Såg att jag fastnade på bild men du finns på en av mina;)
/Stephan
Svar från Ingela Ring 2010-11-30 19:58
Förstår vad du menar. hade den funnits när jag köpte kameran är chansen stor att jag köpt den istället för "50-modulen". Men nu är det bara några månader sedan jag köpte kameran och mina moduler kompleterar varandra bra. Jag har ju 28 mm på "28-300 modulen" om än inte lika ljusstarkt och lika bra kvalite. Men det får duga åt mig så länge. På mässan fotade jag med båda modulerna för att testa dem i samma miljö. Bild, 1,4,6 och 9 är med "28-300 modulen".

Såg att du har en NEX-5. Trivs du med den? Inte för att jag skall byta men Marie-Louise och Julia köpte varsin på mässan så jag blir lite nyfiken ;-)

p.s Att fastna på bild är nog risker man får ta på en fotomässa gissar jag d.s
Ingela... vilket mysigt blogginlägg du fått till, det var precis så här mysigt att få tillbringa en dag i ditt sällskap på fotomässan. Sedan du gett dig av hemåt gick vi runt lite lite till... och shoppade... och ja det blev varsin kamera. Nu är vi nöjda Sony Nex5 ägare både Julia och jag.

Varma hälsningar Marie-Louise
Svar från Ingela Ring 2010-11-30 20:00
tack...Visst hade vi kul på mässan.

Grattis till nya kamerorna. Ni blir säkert jättenöjda. Jag kanske kan komma till Falun och titta på den någon gång ;-)
Jag antar att 28 mm är ekvivalent brännvidd, d v s att den verkliga brännvidden är 18 mm? En mycket användbar vidvinkel som jag tror att du skulle ha stor glädje av. Sedan är det ju priset. Men jag undrar vad som skulle kunna komma senare som är mer användbart.
Svar från Ingela Ring 2010-11-30 20:07
Min första tanke var som din att "28 modulen" är riktigt användbar. Men jag har bara haft kameran och mina moduler några månader så det känns som att jag skall nöja mig ett tag och känna efter om jag saknar något och i så fall vad innan jag köper något mer.

Vad gäller nyheter så fick jag en bildlänk på flickr om planerade moduler. Du kan säkert läsa bilden bättre än jag. Jag lägger länken längst ner i blogginlägget så den blir klickbar.
Kul, men din länk till bild på planerade moduler var inte användbar alls.
Svar från Ingela Ring 2010-12-01 17:28
Synd att du inte kunnde se länken. Jag testade på jobbet och kom till en asiatisk sida. Där klickade jag på en länk mitt på och fick upp bilden.

Här istället ett citat från flickr "I was flicking through Australia's ProPhoto magazine yesterday and reading its short article on the release of the 28mm A12 and at the very end it stated that there was going to be an APS-C zoom released in March 2011 (followed by the commonly rumoured Leica and m4/3'rds mount sensor units later in the year"

ok ;-)
Om jag trivs med NEX5:an? Får väl svara nja...! Med senaste och efter en hel del kritik uppdaterade mjukvaran är kameran lite lättare att komma överens med. Innan var det lite väl mycket trixande i menyerna för de vanligaste inställningarna.

Har främst köpt kameran för att med olika adaptrar kunna använda olika objektiv. På mässan använde jag NEX:en med en 35mm Leicaoptik som jag måste ställa in manuellt.
För att sammanfatta, jag är inte nöjd med kamerans ergonomi men väl med bildresultatet.
/Stephan
Svar från Ingela Ring 2010-12-04 09:41
Tack för svaret. Är det bra bildkvalité så lär tjejerna bli nöjda med kameran. De såg inga problem med att ta sig runt i menyerna vana vid kompakter som de är. Själv har jag på några månader blivit bortskämd av ergonomin och lättillgängliga inställningar med min Ricoh. Jag vill inte tillbaka till att ta mig runt i menyer hela tiden. Jag får välja modul efter kvalitetskrav och tillfälle helt enkelt.
Det var intressant att läsa om din erfarenhet av NEX-5 an, Stephan. Det som avgjorde valet för min del var storlek och tyngd, eller man kanske ska säga frånvaro av tyngd, eftersom min ena arm inte fungerar bra. Jag hoppas och tror att jag ska vänja mig vid menyfunktionerna, men det återstår att se. Det som gläder mig är att du är nöjd med bildkvaliteten, den är ju till syvende och sist viktigast...(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg