"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Jag har lagt in 1150455 bilder de senaste 0 timmarna på fotosidan.

Tänkte lägga in nya bilder i mina album på fotosidan. Men jag har varit mer aktiv än jag trodde. Så jag får vänta en stund och återkomma med det. För jag fick detta medelande när jag försökte.

------------------------------------------------------

Du har laddat upp 51 bilder av maximalt 1000 st tillåtna.

Du har redan laddat upp 1150455 bilder de senaste 0 timmarna i denna albumtyp.

Så ta en paus, bläddra runt och kommentera andras bilder, diskutera i våra forum mm.
Och fotografera mera! Välj ut och scanna in dina allra bästa bilder, för du kan åter ladda upp bilder på torsdag 01 januari klockan 01:00.

Vill du kunna ladda upp mer och oftare? Läs om våra olika medlemskap

--------------------------------------------------------

Så jag lägger några bilder här istället.

Genom skogen....

Kalix löjrom med tillbehör...

Köpmansgatan....

Bräserad endive...

Tror i alla fall att jag struntar i att uppgradera medlemskapet. Jag får väl tåla mig till nästa år med att lägga in bilder i albumen.

Bara de nu inte sätter begränsningar i bloggandet oxå. Ibland är man ju mer aktiv än vad man tror. ;-)

Lite kul var det i alla fall....

ingelaring.se

Inlagt 2011-01-08 10:05 | Läst 5038 ggr. | Permalink
Ojoj vad du är aktiv ;)
Svar från Ingela Ring 2011-01-08 11:34
Ja, men nu får jag nog lugna ner mig lite granna ;-)
Det var inte dåligt...vet inte om jag har så många bilder ens en gång....:)
Nu blev jag väldigt sugen på kalixlöjrom, slickar mig om munnen.
Svar från Ingela Ring 2011-01-08 11:35
Tackar... Kalix löjrommen är värd varenda krona ;-)
Ja värst vad aktiv du är :-). Nej det var ett temporärt fel iom att vi lagt ut en lite ombyggd uppladdningssida, nu med möjlighet att ladda upp många bilder på en gång. Nu bör det funka bättre.
Svar från Ingela Ring 2011-01-08 11:33
Nu har jag testat nya funktionen och det fungerade riktigt bra. Bra funktion men det blev nästan "för enkelt" att lägga in många bilder... Men man kan ju ta bort dem sen ;-)
Du var mig en baddare att vara flitig fotograf! Och snabb att ladda upp också, fler än en mille bilder i timman! Jag kan förstå att de är beredda att släppa loss dig först om du graderar upp medlemskapet. :-D

Men nu ser jag att du städat, för jag kunde bara hitta 61 bilder.

Nej visst, jag ser kommentaren av Christer Lindh. Ja, det är inte lätt det här med datan. Jag minns en gång när jag fick besked från banken om en maffig övertrassering av min checkräkning. Det var förstås väldigt pinsamt. Men det visade sig att varje gång ett belopp sattes in på mitt konto, hur litet det än var, så rök en tusenlapp iväg till mitt postgiro. Och nu hade jag i omgångar redovisat ett antal reseräkning. Kanske tio stycken. Så checkkontot var tömt, och systemet larmade om att jag fortsatte att ta ut pengar.

En annan kul grej. Jag lägger alltid mina bildtexter *under* bilden, och lite nära bilden också, så att det syns tydligt vart texten hör. Men du och många med dig lägger bildtexten *över* bilden. Det är ju OK, bara jag inser det. Nu studsade jag när jag tittade på en bild av en gata i nattljus, som annonserades som brässerad endive! Ovanpå den där miljonen bilder blev det på något sätt så obetalbart komiskt. Här råkar vara mitt i natten, det är inte fel tid att läsa bloggar men fel tid att fördjupa sig i bilder av läckra maträtter. Usch, och jag som dessutom bantar! Fast brässerad endive ska väl vara tillåtet. Har aldrig prövat det faktiskt, men nu är jag riktigt sugen.
Svar från Ingela Ring 2011-01-08 19:16
Tack för kommentaren. Blev så full i skratt när jag såg meddelandet att jag bara inte kunde låta bli att blogga. När jag ringde en datasupport för längre sen så undrade jag vad som hänt, om jag gjort något tokigt som orsakade felet. Svaret var "datorer gör saker av sig självt ibland". Det har jag tagit till mig, det ger en viss distans till tekniken. Från början skrev jag texten under bilden. Sedan bytte jag till att ha texten över bilden. Men det blev konstigt vid för långa texter och då började jag lägga in radbrytning. Tror själv att båda kan fungera men jag kanske borde engagera mig igen i detta och ta redapå vilket som blir bäst...
Intressant det som Ernst Göran skriver om bildtexterna i bloggarna. Jag lägger också mina texter till bilden ovanför men lägger bilden så nära texten som det går. Gör så eftersom amn läser bloggen uppifrån och ner och då kommer annars bilden före texten och det upplever jag som lite irriterande. Vill att den som läser ska se min text före bilden.
Kanske något att blogga om...;)
Svar från Ingela Ring 2011-01-08 19:29
Det finns kanske skäl att börja analysera hur och var man skriver sina bildtexter i bloggarna, Skulle själv vilja ha dem nära bilden men har inte hittat någon bra radbrytningsfunktion. Vilket gjort att om texten varit för lång eller kort så har bilden lite till höger hamnat fel i inlägget med ett ord före. Men om man engagerar sig mer så kanske det finns en lösning.
Håller mig till samma princip som du, dvs texten ovanpå bilden. Tycker att det blir bäst så. Ibland kan dock vissa avvikelser tillåtas, t.ex. kan en text vara mittiemellan två bilder och vara avsedd för båda. Att använda mellanrummet är ett bra sätt också att ta till hjälp för att markera vad som är vad.
Löjrom ja, blir också sugen. Ska kolla i kylskåpet/frysen om vi har något för nu är det ju dags för lite lunch.
Svar från Ingela Ring 2011-01-08 19:32
Man kanske skall som du säger se om man kan använda mellanrummet bättre för att visa hur sambandet är. Får klura på hur jag kan göra det. Hoppas du hittade något gott i "skafferiet"
Hehehe, som det kan bli när FS får cyberhicka. :-) Hm, har missat nya funktionen att kunna ladda upp flera bilder samtidigt, som Christer nämner i sin kommentar. Äntligen, har sett fram emot den funktionen.

Mm, angående bildtexter som några nämner här, så tror jag att man får särskilja på "bildrubrik" och "bildtext". Och de har sina respektive placeringar till bilden.
Svar från Ingela Ring 2011-01-08 19:35
Visst var det lite kul i alla fall med "Cyberhickan". Tyckte att nya funktionen fungerade riktigt bra. Testa den så får du se. har faktiskt inte tänkt på detta med bildrubrik eller bildtext men när du säger det så ligger det nånting i det.

;-)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg