"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Turist i Stockholm... eller... Beridna högvakten och lite annat... samt en kamera för mycket.

Åkte på en endagsutflykt till Stockholm med GoByBus (undrar varför jag inte gör det oftare t.o.r kostar hela 208 kr). Hade mina ideér om vad jag skulle titta på men som vanligt så blev det inte som jag tänkt (mycket beroende på mitt dåliga lokalsinne).

Avfärd från Ludvika 08.10. På stationen stod två tåg inne ett till Gävle och ett till Mjölby. Vi som skulle till Stockholm tog buss.

En kollega hade tipsat om medeltidsmuseumet och när jag letade efter det så hamnade jag i detta kaos... Det  var högvaktsavlösning med Den Beridna Högvakten....

Jag kom lite sent, fick stå långt ifrån och såg inte så mycket.

Men efter en stund så såg jag lite mer...


Efter själva högvaktsavlösningtog jag lite fler bilder av musikkåren...

Läste på deras hemsida att de flesta hästarna är svenska halvblod men att skimlarna ofta måste köpas i europa då svenska skimlar inte har rätt temperament...

"Pukhästen" är en Shirehäst....Världens största hästras sägs det...

I Stockholm händer det hela tiden något och bilder finns överallt...(tycker i alla fall jag som bor i Ludvika).

Fick syn på en "ny" kyrka det vill säga en jag inte besökt ännu så jag gick in och tog några bilder i S:t Jacobs Kyrka.

Tittade på Gregory Crewdsons foton på Kulturhuset...

Sen var det dags för avfärd kl 16.45...

(alla bilder tagna med Ricoh GXR A12 (50mm)

ingelaring.se

-----------------------------------

En kamera för mycket ???

Idag har jag tre kameror min Ricoh GXR (som egentligen är två kameror modul a12+p10), Panasonic LX3 och Panasonic FZ18. Det känns som åtminstone som en för mycket.

Sedan jag köpte min Ricoh har jag i stort sett inte använt någon av de andra. Sambon har lärt sig och tycker om Panasonic FZ18. Så hur mycket jag än tycker om min Panasonic LX3 har jag nu lagt ut en annons här på fotosidan på den med vidvinkelkonverter för att se om någon nappar (vill någon LX3 ägare lägga bud på vidvinkelkonvertern är det fritt fram)

Inlagt 2011-05-21 15:53 | Läst 5863 ggr. | Permalink
Så du hittade aldrig medeltidsmuseet? Du får ta reda på var det finns så att du kan ta dig dit nästa gång, jag tycker själv att det är ett av Stockholms finaste museer. Eller var i alla fall förr i tiden.

Vackra dagar kan det verkligen vara kul att turista i Stockholm med kameran. Men en mulen och iskall novemberkväll är det inte en plats att längta till :-)

Men det är ju jättebra att din sambo också fotograferar. Har inte han något behov av en kompletterande fickkamera?
Svar från Ingela Ring 2011-05-21 19:55
Jo, jag hittade medeltidsmuseet. Det tog någon timme att ta sig igenom och det var väl värt ett besök. men det var fotoförbud så kameran fick ligga i väskan ;-)

Sambon är så nöjd med Panasonic FZ18 bra automatik, bra zoom och bra bildkvalité för webben, så den får jag inte sälja. Har försökt "sälja in" LX3 men han vill fortsätta med den kamera han är van vid, den passar hans fotande, och det finns väll en finess med det, vad jag förstår på andra bloggare ;-)

Ska lyda ditt råd och undvika Stockholm mulna novemberdagar.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg