"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Gatufoto, svartvitt eller färg eller både och?........Linköpings resecentrum i fredags...

Numera är det sällan eller kanske aldrig jag går ut för att fota svartvitt, men det händer att jag "ser" en svartvit bild när jag är ute med kameran.  Jag har ställt in svartvitt (Jpg+Raw) som favorit i kameran. Så när jag tycker mig se en svartvit bild, vrider jag på knappen och fotar svartvitt. Inställningen gör att jag automatiskt får en Dng bild i färg samtidigt. Ibland när jag tittar på bilderna i datorn upptäcker jag  att min svartvita bild egentligen var en färgbild.

I fredags var det dags för ett av mina årliga besök till min gamla hemstad Linköping. Kameran var med som vanligt. Kanske mest som förströelse eftersom resan med tåg tar ca 4 timmar enkel resa från Ludvika. Det blev inte mycket fotat förutom några bilder på studentfirande och mamma. När jag väntade på tåget hem hände det. Jag såg en svartvit bild. Fram med kameran. Sedan blev det några fler bilder av bara farten.

Linköpings resecentrum i svartvitt...

... men när jag tittade i datorn visade sig några bilder egentligen vara färgbilder...

Mitt svar på svartvitt eller färg får bli: Både och.

Fotat med Rico GXR modul A12-50

ingelaring.se

Inlagt 2011-06-12 08:24 | Läst 8240 ggr. | Permalink
Så du är från Linköping! Jag trodde man måste vara född i Dalarna för att kunna rota sig där. Bilder finns överallt, både i färg och svartvitt. Men det är oftast olika bilder som olika personer upptäcker. Men järnvägsstationer är alltid inspirerande motiv.
Svar från Ingela Ring 2011-06-12 22:32
Visst jag är från Linköping och förmodligen har du helt rätt att man måste vara född i Dalarna för att rota sig här. Själv brukar jag säga att jag bor så långt in i Dalarna som jag kan acceptera. Jag är och förblir östgötska, men just nu vistas jag i Dalarna och järnvägsstationen i Linköping är mer inspirerande än järnvägsstationen i Ludvika ;-)(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg