"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Det där med att vara med på Fotoutställning ....

I början av sommaren fick jag tillsammans med andra här på fotosidan en inbjudan om att vara med på fotouställning i Säterdalen. Konstaterade snabbt att inget var inbokat den helgen och tackade ja direkt (ifall de ångrar sig liksom). Sedan insåg jag att jag måste välja bilder, vilket inte är så lätt när man som jag fotar vad som helst och allt möjligt. En sak visste jag att jag ville ha med några relativt nya foton.

Frågade vänner, släkt och kollegor om råd men det gjorde inte saken lättare. De uttömannde svaren jag fick var i stil med: Du har ju så många fina foton att välja på. Ta några du tycker om. Bilderna du visade på jobbet för några år sedan var bra. Du har fina kyrkfoton. Du har några bilder från Frankrike. Du kanske tar några nya foton på semestern du kan ta med. Jag blev bara allt mer och med förvirrad. 

Sen var det semester och funderingarna fick vila. När jag kom hem såg jag att man kunnde köpa ramar på Åhlens "tag två betala för en" . Köpte 6 stycken då jag hade fått för mig att vi max fick ha sex foton. Började sedan gå igenom bilderna från semestern.  Några av bilderna blev jag riktigt nöjd med.

Så en dag så kännde jag att jag inte kunnde fundera mera. Jag bestämde mig för tre bilder från semestern och skickade beställningen till Crimson. Därefter valde jag tre tidigare utskrivna bilder från Frankrike på samma tema och så var beslutet om utställningsbilder fattat. Väntade med spänning på leverensen fån Crimson. Tittade snabbt på bilderna och ramade in. Sedan lade jag mina inramade foton i påsar på golvet. Där ligger de nu och väntar på utställningen. Själv har jag inte vågat ta fram och titta på mina foton i rädsla över att bli villrådig igen. Jag intalade mig att beslutet inte går att ändra.

Så nu borde allt vara frid och fröjd. Men då läser jag Leif Bengths blogg om hans förberedelser inför utställningen med fotobok, visitkort, vykort och allt vad det nu var. Så då började det igen, vad ska man ha. Tittade på fotoböcker och visitkort, faktablad mm. Fotoboksprojektet fick jag lägga ner. Gjorde visserligen en bok på Pixopolis om årets semester men tror inte den är något för utställningen. "Gratis" visitkort hittade jag, så det har jag nu och sedan hade jag erbjudande om 20 gratis kopior som jag använde till blandade foton, vad jag nu skulle ha dem till.

Återigen allt var frid och föjd. Sen fick jag reda på att jag mindes fel. Vi fick ha 7 foton inte 6. Så då började grubblet igen.... att lägga in en bild till i mitt tema i brådrasket var inte lätt.... Lösningen fick bli "bonusfoto". Vad jag menar med det får ni se som kommer till Säterdalen....

Återigen var allt frid och fröjd tills det kom bloggar med förhandsglimtar.... Vilka fina foton!!!!  Jag började fundera igen.... hur ser mina foton ut? har jag valt rätt foton? har jag bättre foton? visar jag det jag vill? Svaret är kanske, kanske inte. Jag vet inte, för jag vågar inte ta fram mina inramade foton... Jag har bestämt mig för att vara glad att jag får vara med och visa mina foton tillsammans med så många bra fotografer.  Några bekanta har lovat att komma, så jag får i alla fall några besökare, och som vanligt kan man ju fota om det blir lite stillsamt....

Vilka bilder jag valt törs jag inte visa förrän på utställningen....

Vi ses i Säterdalen i helgen... Skall bli kul att få träffa alla...

ingelaring.se

Inlagt 2011-08-25 20:35 | Läst 3759 ggr. | Permalink
Spännande! Lycka till!

PS. Jag kom inte till Leifs blogg utan till detta blogginlägg som admin eller nåt sånt? Bara så du vet.
Svar från Ingela Ring 2011-08-25 21:27
Tack....
var nog lite trött där, nu skall länken vara rätt ;-)
Jag hade samma dilemma, men någonstans så måste man bara bestämma sig o köra.
Många andra kommer att ha superbilder, men några kommer att tycka att dina bilder är superbra oxå.
Smaken är ju som baken, och tur är väl det.

Det skall i alla fall bli KUL !! och det roligaste tycker jag, är att träffa alla.

//Hans
Svar från Ingela Ring 2011-08-26 17:44
Just nu känner jag mig nöjd. Bilderna känns som mitt fotograferande även om jag ännu inte tittat på dem igen ;-)
Det ska bli kul att få se dina bilder live Ingela. Jag har inte ramat in mina bilder. Tycker inte om när det blir blänk i glaset. Hoppas att det blir bra ljus där vi ställer ut – och bra väder förstås.

Vi ses
Torbjörn
Svar från Ingela Ring 2011-08-26 17:47
Funderade länge på hur att göra, rama in eller ej, till slut var det tillfället som fick avgöra.... Blir kul att få se alla bilder...(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg