"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Flygpriser o annat

Blev lite faacinerad i går när jag letade flybiljetter från Toulouse till Arlanda. Ju mer jag tänker på det ju tokigare tycker jag det är. Den billigaste enkla biljetten med hemfärd 23 februari kostade 20 000 kronor. Beställde man istället en tur och retur biljet direkt hos det billigaste flygbolaget (KLM) kostade resan ca 10 500 kronor. Men om man beställde biljetten via "Flygvaruhuset" kostade den billigaste biljetten 3 850 kronor, med lite kortare väntetid i Amsterdam kostade biljetten 5 600 kronor. Jag sparade alltså in först 10 000 kronor genom att beställa tur och retur istället för enkelbiljet och sparade sedan ytterliggare mellan 4 800 kronor och 6 550 kronor genom att köpa biljetten via en svensk återförsäljare istället för direkt hos flygbolaget. Prissättningen känns lite "sjuk". Dyrt att resa kan det bli om man inte har resurser, kunskap och tid att leta runt på nätet.

Var med om samma sak när vi för några år sedan ville hyra bil i Frankrike. Priserna där var drygt dubbelt så höga som priserna vid internetbokning hemifrån. Man får alltså gå in på internetcafe och surfa in på svenska eller internationella hyrbilssidor och boka bilen istället för att ringa uthyraren direkt om man vill ha hyfsat pris.

Nog om detta nyss hemkommen från jobbet. Pilaff riset på kokning och snart blir det middag med lite rester Stekt Gås och kokta Grönsaker. Fick böcker från "gör din egen bok" idag, sommaren i France 2005 och 2006. Dom var riktigt bra båda två.  Lite kul idè det där att kunna få sina bilder tryckta och bevarade på detta sätt.  Blir lite sugen att ge mig i kast med nästa bok "1 år med 3000 GT". Att leta bilder får nog bli kvällens projekt innan jag ser vidare på "Helt Hysteriskt/Absolutely fabulous"

www.ingelaring.se

http://www.agarcia.se/3000GT/

Inlagt 2007-02-21 17:05 | Läst 3124 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg