"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Idag 17 februari fyller min blogg 5 år....

Det ska vi fira.... med en kort resumè och  lite nya foton .

Mitt mest lästa inlägg (från 2007) har lästs nästan 20 000 gånger vilket är nästan 4 gånger så många gånger som mitt näst mest lästa inlägg. Jag har gått från att skriva om "Lite av varje" (som var bloggens första namn) till "Nästan bara bilder" (dvs nästan bara om mitt fotograferande). Jag har använt fyra olika kameror och förhoppningsvis utvecklats i mitt fotograferande vart efter som. Ibland har jag bloggat mer och ibland har jag bloggat mindre (just nu bloggar jag mindre). Bloggen tror jag hjäpt mig utvecklats som som fotograf. Både genom komentarer jag fått och genom att jag ser på mina bilder på ett annat sätt när jag publicerar dem i någon form

 Genom bloggen har ett av mina foton varit "på" Göteborgs konsthall och jag med på fotoutställning i  Säterdalen. Förutom sådant är det kul att genom bloggen kunna se tillbaka på vad som hänt och hur mitt fotograferande utvecklats oavsett om det går framåt, står still eller går tillbakåt.

Mitt mest lästa inlägg för varje år är:

2007: "Våren" i Ludvika idag...  Läst nästan 20.000 gånger. Kamera: Olympus C-760 UZ

2008: Castelnaudary huvudstad för caussolet (Frankrikes nationalrätt)... eller: allt är inte vackert i Frankrike  Läst drygt 4.600 gånger. Kamera: Panasonic FZ18

2009: Kolmårdens Tropicarium... eller Att fota det du inte kan... eller Inte veta vad man fotar. Läst drygt 3.700 gånger. Kamera: Panasonic LX3

2010: France 2010.... hemfärd....  eller att fota från luften.... Läst drygt 2.900 gånger. Kamera: Panasonic LX3

2011: Fotopromenad.... eller test av kamerans auto bracket/gaffling (ricoh gxr) Läst drygt  3.000 gånger. Kamera: Ricoh GXR P10

Jag har sett att det som varit mest läst påfotosidan de första dagarna inte behöver bli det som blir mest läst i längden (via google mm). Synd att de senare inte kan kommentera.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vinter och mycket grått har det varit i Ludvika. Inte mitt favoritväder så "fotovilan" fortsätter. På sätt och vis ganska skönt. Jag tar med kameran ut på mina promenader i helgerna. Ibland blir det inget foto, ibland blir det ett, ibland blir det två eller tre. Men mycket mer än så blir det inte.

Men visst ägnar jag mig ändå åt foto. Läser bloggar här, tittar på bilder där och plockar med mina bilder här och där, och en ny fotobok har det blivit. Denna gång heter den Kyrkor.

Fotobok: 15 Kyrkor på Photohome

Slutligen några nya bilder från i Ludvika 2012.

28 januari var det mulet i Ludvika då såg det ut så här vid Väsman (obs färgfoto)....

Dagen därpå den 29 januari var det soligt i Ludvika då såg det ut så här vid Väsman (HDR)....

Svartvit från kasttjärnsparken...

 Is på Väsman...

 Ludvika station...

Klotter...

 www.ingelaring.se 

Inlagt 2012-02-17 07:11 | Läst 3548 ggr. | Permalink
Hallelå Ingela
Ja då får man ju säga grattis :=)
Då har jag ca: fem år kvar då thithi

MVH Roger
Svar från Ingela Ring 2012-02-17 17:40
Tackar...visst några år kvar till 5 men du har ju börjat bra och nästa år blir ju ettårsdag... och om jag fortsätter med ett inlägg per månad och du fortsätter ditt tempo så kan vi kanske fira 400 inlägg tillsammans ;-)
Fin bok med snygg layout.

/Torbjörn
Svar från Ingela Ring 2012-02-17 17:50
Tack. kul att du gillade boken. Jag har inte fått den på papper ännu, kommer vilken dag som helst. Det skall blui spännande. Det är föresten ditt fel eller din förtjänst att jag testade Photohome (du skrev om den i din blogg efter fotomässan). Mina tidigare böcker är från Blurb.
5 år är bra jobbat! Säkert har det varit utvecklande även om inspirationen kommer och går i vågor. Bilderna här ovan är fina och jag gillar mest nr. 4. Trevlig helg!
//Ewa
Svar från Ingela Ring 2012-02-17 17:53
Tackar. 5 år tiden går fort när man har roligt ;-) Kul att du gillade nr. 4 det var en bild jag funderat hur andra ser på....Trevlig helg själv...
5 åringen är bra, då har man kommit ur trotsåldern.

Grattis!

Tommy
Svar från Ingela Ring 2012-02-17 17:55
Tackar...Bara men inte blir alltför snäll och tråkig nu bara ;-)
Kikade på din härligt fina kyrkbok. Får man fråga hur du arbetade? Stativ? Blixt? Objektiv val?
Svar från Ingela Ring 2012-02-17 18:23
Kul att du gillade min kyrkobok. Bilderna är tagna under många år och de flesta är tagna med mina tidigare kompaktkameror. Jag har inte använt stativ (köpte mitt första stativ i somras) men jag har tagit hjälp av det jag hittat för att få kameran stabil som bänkar, pelare, doppfunt och golv och i sämsta fall mitt eget knä. Jag har väkdigt sällan använt blixt. Jag äger ingen extern blixt och den inbyggda blixten ger för hårt ljus. Så mitt arbetssätt har varit att vara kreativ utifrån de förutsättningar jag har.

Figeac är fotat med min första kamera Olympus C-760 UZ en långzomare. Domkyrkan i Linköping är fotad med Panasonic FZ18 även det en långzomare. Eglise, Eze är fotad med kompaktcamera Panasonic LX3. Kristine kyrka och Clara kyrka är fotad med min nya Ricoh GXR modul A12 50/2,5 Macro.

Hoppas det är svar på dina frågor.
Grattis på 5-årsdagen! Fotoboken är verkligen snygg. Ja, detta med bloggande går upp och ned. Själv har jag bloggat i åtta år, men på FS bara sedan sommaren 2009. Just nu blir det inte så mycket bloggande för mig, det är mest att jag publicerar en del bilder i bloggen. Det känns helt enkelt inte lika kul eller angeläget längre att skriva. Kanske skrivlusten kommer tillbaka, annars stänger jag min blogg när den tid jag betalat för går ut. Men jag håller med dig om att det är utvecklande att ta bilder man avser att publicera.

Oavsett hur jag gör med min egen blogg, så kan jag ju fortsätta att läsa andras bloggar, och att kommentera. Och publicerar bilder. Så jag planerar inte direkt att lämna Fotosidan.
Svar från Ingela Ring 2012-02-18 10:54
Tack.. Kul att du gillade fotoboken...Jag väntar med spänning på att få se den live. Jag har aldrig gjort en bok på Photohome förut... Bloggen kommer nog att få leva ett lite stillsammare liv framöver som det känns nu... men jag blir kvar på fotosidan jag med... 5 år är lång tid så det är kanske inte så underligt att det inte känns så angeläget längre... Men som sagt foto fortsätter jag med liksom fotosidan...och vem vet en vacker dag kanske jag bloggar mer igen... man vet aldrig...(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg