"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Stora Gröna Paprikor..

Nästan hela vintern har vi tittat i butikerna efter Stora Gröna Paprikor. Men nej, nej. Alla gröna paprikor har varit små, små. Konstigt egentligen eftersom jag minns att  när jag var tonåring och flyttade hemifrån ville jag ha strimlad grön paprika på ostmackan och då var de stora och jag hann inte alltid äta upp hela. Men nu är de nästan jämnt små, små. Men nu i veckan hittade vi äntligen Stora Gröna Paprikor och kunnde äntligen göra våra grillade paprikor. Det blev sanslöst gått. Paprikorna grillade vi i ugnen tills skinnet var nästan svart, så det gick lätt och ta bort. När de var gillade rullade vi in dem tidningspapper för att dra ur vätska. Ner de svalnat, skalade vi dem, kärnade ur och skar dem i 3-4 strimlor/paprika. Strimlorna lade vi i en form, saltade, lade på tunnskivad vitlök och lät dem dra över natten i lite dressing (2 delar olja och en del vinäger, salt och peppar). Det åt vi med ciabatta som förrätt innan Renskav med kantarell. Våra egna kantareller är slut så den här gången använde vi torkade trattkantareller istälet. Blev lika gått det med.

Mera mat: Igår kom det efterlängtade paketet från Frankrike med lite smått och gott i matväg. Ett antal Saucisson Sec (fransk ”torkad” korv). Foie de morue (små burkar torsklever konserv)  och hemgjord konserv med Canard (pastej på ankkött). Så det blev fredagskvällens meny tillsamans med bröd och vin. rena njutningen. I paketet fanns även fragole (gröna bönor), tapioka och kryddor. Förhppningsvis räcker alltihopa till vi skall åka ner till Frankrike.

Helgens meny i övrigt består av panerad hokifilé med persiljesås med Roquefort sallad som förrätt och kikärter med lamm och sallad med riven valnöt över. På kvällen tar vi lite Saucisson Sec, parmaskinka eller ost, det finns ju att välja på nu ;-)

I övrigt så tar vi det lugnt i helgen och snart är det måndag och arbete igen. Men denna vecka har bara 3 arbetsdagar. Sedan är det helg och klämdag. Så på fredag bär det av till Linköping med tåget för att hälsa på mamma och någon kompis. Kanske blir det några kort tagna då, vem vet.

Ingela 

www.ingelaring.se 

Inlagt 2007-05-12 10:15 | Läst 5063 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg