"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Nu blixtrar det.... eller lunchmackan med extern blixt...

Jag har investerat.... Efter att ha fotat med digitalkamera sedan 2004 och med min Ricoh GXR i drygt två år har jag till slut investerat i en extern blixt, Ricoh GF-1.

Blixten var nästan lika stor som kameran....

Fick den i går och testade lite snabbt med att fota vad jag hade till hands, dvs ett ägg och min blivande lunchmacka. Det fungerade riktigt bra. Blixten har något som Ricoh kallar "wide panel" som sprider ljuset från blixten och ger ett mjukare ljus.  Det visade sig vara riktigt bra vid "lunchmackefoto". Med kameran inställd på bländarprioritering och blixten inställd på TTL var det både lättanvänt och bra. Det finns flera olika manuella inställningar på blixten och självklart möjlighet att vinkla den. Dessutom visade sig att blixten kunde användas som slavblixt till kameran. Men det får jag testa en annan gång.

Här några bilder från igår...

Nu slipper jag suddiga/brusiga bilder när jag skall fota inne på kvällarna och jag kan välja skärpedjup efter tycke och smak istället för att använda det skärpedjup som kameran vill ha. Så nu kanske det blir fart på mitt matfotograferande till hemsidan igen och vem vet kanske lite makrolek under vinter.

ingelaring.se/

Inlagt 2012-08-08 17:42 | Läst 3597 ggr. | Permalink
Mums, det ser väldigt inbjudande ut :).

/Torbjörn
Svar från Ingela Ring 2012-08-09 17:09
Tack. Lunchmackan var riktigt god...
Ser fram emot att få se dina mat- och macrobilder! =)
Ha en fin kväll!
Svar från Ingela Ring 2012-08-09 17:10
Tackar....Vi får se vad det blir av detta....



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg