"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Flygpriser o annat

Blev lite faacinerad i går när jag letade flybiljetter från Toulouse till Arlanda. Ju mer jag tänker på det ju tokigare tycker jag det är. Den billigaste enkla biljetten med hemfärd 23 februari kostade 20 000 kronor. Beställde man istället en tur och retur biljet direkt hos det billigaste flygbolaget (KLM) kostade resan ca 10 500 kronor. Men om man beställde biljetten via "Flygvaruhuset" kostade den billigaste biljetten 3 850 kronor, med lite kortare väntetid i Amsterdam kostade biljetten 5 600 kronor. Jag sparade alltså in först 10 000 kronor genom att beställa tur och retur istället för enkelbiljet och sparade sedan ytterliggare mellan 4 800 kronor och 6 550 kronor genom att köpa biljetten via en svensk återförsäljare istället för direkt hos flygbolaget. Prissättningen känns lite "sjuk". Dyrt att resa kan det bli om man inte har resurser, kunskap och tid att leta runt på nätet.

Var med om samma sak när vi för några år sedan ville hyra bil i Frankrike. Priserna där var drygt dubbelt så höga som priserna vid internetbokning hemifrån. Man får alltså gå in på internetcafe och surfa in på svenska eller internationella hyrbilssidor och boka bilen istället för att ringa uthyraren direkt om man vill ha hyfsat pris.

Nog om detta nyss hemkommen från jobbet. Pilaff riset på kokning och snart blir det middag med lite rester Stekt Gås och kokta Grönsaker. Fick böcker från "gör din egen bok" idag, sommaren i France 2005 och 2006. Dom var riktigt bra båda två.  Lite kul idè det där att kunna få sina bilder tryckta och bevarade på detta sätt.  Blir lite sugen att ge mig i kast med nästa bok "1 år med 3000 GT". Att leta bilder får nog bli kvällens projekt innan jag ser vidare på "Helt Hysteriskt/Absolutely fabulous"

www.ingelaring.se

http://www.agarcia.se/3000GT/Postat 2007-02-21 17:05 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jag Trodde ..

..i min enfald att nu när jag skickat iväg sambo med vidhängande kamera till Toulouse skulle jag få lugn och ro. men det var innan vi upptäckte att hemresan var felbokad, den 23 mars istället för den 23 februari. PANIK!!!!!!! , Ombokning inte möjlig!!!! Har därför tillbringat tiden från jag kom från jobbet till nu vid datorn och letat "billiga" flygbiljetter. Hittade till slut hyfsade billiga biljetter den 24 februari. Lite lätt stressad efter detta så är det nu äntligen dags för min favorit macka, Varm tonfiskmacka med purjolök.

www.ingelaring.se

Tänkte äta mackan tillsammans ett glas vin och titta på några avsnitt av "Helt Hysteriskt/Absolutely fabulous" en av mina favorit TV-serier som jag just köpt på dvd. 

Efter det bör jag vara lite mer nedstressad.Postat 2007-02-20 18:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tänkte...

försöka mig på det här med blogg. Nu när det finns en som jag kan läga bilder i. Mitt senaste projekt att fotografera mat får jag nog lägga ner till jag skaffat en bättre kamera. Blixten ger liksom lite för hårt ljus. Tänkte köpa en där man kan sätta på en bättre blixt än den inbyggda som är i kameran jag har idag har. Får försöka ägna mig åt nästa projekt att fotografera av gamla bilder istället även om det även där vore bra med en annan blixt. 

www.ingelaring.sePostat 2007-02-17 18:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 127 128 

Tidigare blogginlägg