"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

En Pendlares Vardag....

Idag kom vi till jobbet i vanlig tid. Från Ludvika kl 6.04 och framme i Borlänge i god tid för byte till Falubussen. På Borlänge resecentrum fungerade även rulltrapporna idag, kors i taket, det händer inte ofta. Framme på jobbet kl 7. Helt enligt planen. Så förutom det ymniga snöfallet så verkar det bli en bra dag idag.

Annat var det igår (måndag). Vi satt i lugn och ro och väntade på tågets avgång när vi alla ombades lämna tåget på grund av problem. Vi skulle få åka buss istället. Vi gick in i väntrummet. Efter en liten stund kom upproppet "spårändring för tåget till Västerås och tåget till Borlänge inställt på grund av PERSONALBRIST (?)". Alltså "vårt" tåg skulle åka till Västerås och vi skulle vänta på en buss. Bussen kom först efter en halvtimme. Totalt från dörr till dörr tog det mig TVÅ TIMMAR att åka till jobbet. Jag säger bara en sak. TÅG I BERGSLAGEN !!!! TACK, detta är dyrt för oss.

Gårdagens händelse slås bara av en gång tidigare i vintras, även det en måndag. Den gången vårt tåg inte avgick eftersom Västeråståget var trasigt. Medans vi alla satt i tåget skulle vårt tåg försöka "puffa" igång västeråståget. Jag med flera hade tänkt gå av tåget för att ta buss istället. men då fick man inte kliva av tåget för vi var inte vid perrong!!! Blev den gången sittande på tåget 1 timme på stationen i Ludvika. När tågpersonalen var klara att åka så fick de ej avgå eftersom nästkommande tåg till Borlänge var på väg in(!). Vi fick gå av tåget (trots att vi inte var vid perrong) gå över spåren och på nästa tåg som sedan några minuter försenat åkte vidare till Borlänge. Kom till jobbet drygt en timme senare än vanligt. Så på grund av att ett tåg var trasigt blev 2 tåg inställda och 1 försenat istället för 1 inställt tåg och 2 som gick normalt) . TÅG I BERGSLAGEN.

Det blir väldigt mycket måndag sådana dagar.

Pendlarens vardag!!  

www.ingelaring.sePostat 2007-03-20 07:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite segt....

Både med fotograferandet och med våren. Hade tänkt fota om det var fint väder i helgen men men. Missade solen både igår och idag. Snålblåst.. regn och snö... När solen tittade fram var jag inomhus igen... Men helgen den 30 mars är det i hundutsällning här i Ludvika igen och då kommer kameran med i vanlig ordning. Kanske.. kanske blir det en kortsemester i södra frankrike i slutet av mars eller början av april och då komer kameran med igen. Kanske kanske kan vi då ta oss från Foix till Andorra och införskaffa en videokamera och en MP3 spelare, uppdatering av kameran får nog vänta lite till. I väntan på våren eller annan inspiration har jag i alla all gjort några sv-v bilder av ett par sommarbilder från frankrike. Jag får titta på dem och tänka på värmen.

Bygatan..

 

marknadsdags..

 www.ingelaring.sePostat 2007-03-18 20:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bok, film och delikatesser...

Bok, film och delikatesser väntar jag på. Har beställt bok och film tillsammans med ett spel till sambon på nätet och skickat pengar till en bekant i Frankrike för att hon skall skicka hit delikatesser till oss.

 

Bok: Läste för något år sedan en bok som fastnade i minnet. Boken hette Budbäraren och var skriven av en författare som heter Fred Vargas. Boken handlade om pesten/digerdöden och berättades med hjälp av Budbäraren, en man som tagit upp det gamla yrket i ett nutida Paris. Han tog betalt för att läsa upp nyheter och annonser på ett torg. Pesten drabbade paris på nytt eller gjorde den inte det. En underbar blandning av nu och då som var helt underbar. Har till och från tittat efter fler böcker av samma författare och har nu beställt ”Mannen som vände insidan ut” och den är på väg hem till mig nu. Hoppas bara jag inte blir besviken.  

 

Film: För några veckor sedan såg jag av en slump att akademi bokhandeln sålde DVD skivor. Köpte omgående 2 DVD med Hurcule Poirot för 119 kronor styck. Vi har nu snart sett alla 11 avsnitten. Så nu har vi beställt en BBC box med 2 Sherlock Holmes filmer. Man blir liksom på trivsamt humör av dessa gamla deckare. Så fredagskvällen Är räddad det blir Sherlock och ett glas vin eller två serverat tillsammans med vältorkad Permesanskinka i lagom tjocka skivor.

 

Delikatesser: Under vintrarna saknar vi många små förrätter och Apéritifs (inte drycken utan tilltugget) mm. Så därför har vi bett en bekant att skicka oss: Saucisson Sec (fransk ”torkad” korv) ätes som den är si skivor till lite vin ex. Foie de morue (små burkar torsklever konserv) ätes med bröd ex vis som förrätt. Ankleverpastej, ätes även den med bröd. Konserv med Canard (pastej på ankkött) ätes även den med bröd. Vi saknar även fragole (gröna bönor) och lite annat smått och gott. Gissa om vi ser fram emot paketet. Vi kommer nog att äta Saucisson, foix mm flera veckor i sträck ;-)

 

Men fram till dess får det bli vanlig egen lagad mat i kväll kycklingfilé med curry

 

www.ingelaring.se            Postat 2007-03-08 08:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Äntligen har jag fattat...detta med kommentarer..

Lite trög är jag ibland har inte riktigt fattat hur bloggen fungerar. Har inte förän nu sett hur man får fram kommentarerna föränn idag. Tur att jag såg det så jag kunde få tipset om kontraster i svartvit innan jag jobbar vidare. jag får försöka mig på några fler kort ikväll.

Några av mina tidigare svartvita alster har jag lagt här www.ingelaring.se Annars har jag just kommit till jobbet efter en dryg timmas pendling. Så det är kanske bäst att jag slutar titta här och börjar jobba istället ;-)Postat 2007-02-28 07:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Svartvitt foto från digitala färgbilder, ett försök..

Sambon hemma igen och kameran med honom. Men snöstorm är inte mitt favoritmotiv i vilket fall så fotograferandet får nog vänta lite till. Jag har haft lite svårt med fotoinspiration ett tag men nu verkar den på väg tillbaka. Har börjat titta igenom sommarens bilder för att se om några kanske passar bättre i svartvit.

Här är första försöket. Mycket dis så högt upp i bergen. Så här långt kom jag. Jag får titta på den några gånger för att se vad jag tycker.

Andorra svartvit

Andorra Svartvit

 

Andorra orginal

Jag arbetar vidare och återkommer kanske med fler bilder en annan dag ;-) 

Mina foton från Frankrike:   www.ingelaring.se Postat 2007-02-26 20:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 126 127 128 Nästa 

Tidigare blogginlägg