"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Skrattmåsdammen..

Ludvika torde vara den enda stad som har en "skrattmåsdamm" i centrum av staden. Jag bor i närheten så jag vet. Åsikterna om dammen går isär. Fin fågeldamm eller sanitär olägenhet. Som granne till dammen så lutar jag nog åt det senare. Inte är skrattmåsarna särskilt sällskapliga heller. Så här var det när jag försökte ta bilder av dammen.

skrattmåsdammen..

lite irriterad skrattmås

Så här lät det...

http://www.agarcia.se/ingela/film/damm.wmv

Duvorna lite mer stillsamma

Dammen tillfälligt förföriskt stillsamm..

Ingela 

www.ingelaring.sePostat 2007-05-27 20:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vita färsksaltade gurkor.. & lite annat.

 Vita färsksaltade gurkor är en av de saker jag alltid försöker köpa när jag besöker min hemstad Linköping. Det är så sanslöst gott och verkar inte gå att köpa utanför Östergötland. Här uppe i Ludvika finns bara vad vi kallar "vintersaltad" gurka. Den gurkan når inte i närheten av Vita färsksaltade gurkor. Vita färsksaltade gurkor är en delikatess att avnjutas i skivor som den är. Lite vin sitter gott till. Duger även fint på leverpastejen eller till paté. Men som sagt gurkan står sig bra själv. Missa inte den om ni hamnar i Östergötland, finns i varje livsmedelsbutik värd namnet.

En annan sak jag alltid passar på att köpa är ost. Fin vällagrad opatöriserad ost. Ost som smakar ost, ost som luktar ost. Ost du inte hittar häruppe, varken på ica, hemköp, Lidl och allt vad det heter och inte heller på så kallade delikatessaffärer. Men på Norins ost i Linköping finns det. Där kan man till och med hitta opastöriserad ost som är svår att hitta i Frankrike (åtminstånne i vanliga butiker). Så några ostar måste jag bara köpa med mig, övriga tågresenärer får ursäkta eventuell lukt. Den här gången blev det en mycket vällagrad kittost som endast såldes hel i egen burk (den var lite rinnig). En hård fårost och en morbier även dessa opatöriserade.  Dessa njöt vi av på lördagskvällen med lite vin och bröd. Har ni vägarna förbi Linköping och inte är från någon av våra tre storstäder. Titta in på Norins ost, njut och köp. Tror inte en bättre ostbutik finns utanför storstadsområdena.

Det tredje jag köpte med mig denna gång var kalvdans. Inte heller detta går att köpa häruppe. Men i Linköping finns det från Rimfood i Rimforsa. Kalvdans som görs på råmjölk är en färskvara och förmodligen bökig för de stora kedjorna att sälja. Men som sagt i Linköping finns det på Hemköp. Annars är det ju en dessert som gjordes och åts i stora delar av landet förr i tiden.

I övrigt vad gäller helgens matsedel så har vi ätit:  Roquefortsallad,  oxfilé med pommes frittes, på franskt vis med lite dijonsenap till köttet. Sallad med valnöt, kycklingfilé med curry.

Vi testade även en för oss ny sak som vi ätit i Frankrike: Gurka med creme fraiche som vi åt med bröd. Sanslöst gott det med. Creme fraichen var dock lite tjockare än i vi var vana vid från Frankrike. Kanske man skall testa en annan sort eller röra om lite mer?

Annars så har jag hunnit med att plantera om blommor och uppdaterat hemsidan med tågbilder och bilder från Linköping.

Här lite bilder från Linköpingsbesöket.

Avresa från Ludvika. Vädret bådar inte gott

ett av två tågbyten

Trädgårdstorget & torgmarknad

väntar på bussen ?

Kunder vid ostaffären, Norins ost

skum Linköpingsbo, måste komma från Bankekind.

www.ingelaring.se

Ingela Postat 2007-05-20 18:21 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Idag kl 07.15 utanför mitt fönster...

 ... spelade musikkåren under sin traditionella marsch för att väcka Ludvika på Kristi Himmelsfärdsmorgonen. Jag har faktiskt ingen aning om varför de gör detta, men jag brukar bli väckt varje år. Men just i år var jag uppe och lyckades hinna med några foton innan de försvan bakom huset. Kul grej detta. En av de få saker som är särskilt för Ludvika. Det och "skrattmåsdammen" i centrala stan. Andra städer har ankdammar eller vanliga fågeldammar med änder och svanar mm. Men Ludvika har en skrattmåsdamm. Eftersom jag bor i närheten så föredrar jag detta framför skrattmåsdammen ;-)

Några morgonpigga vandrade med och åtminstone en fotograf till var vaken.

Annars har jag just uppdaterat hemsidan med fler bilder från Foix och från Mantorp Park. I morgon bär  det av till Linköping och mamma. Kanske det blir lite fotat också, vem vet.

www.ingelaring.sePostat 2007-05-17 11:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mitsubishi träff på mantorp park...

Helgen blev inte lika lugn som jag trodde att den skulle bli. På lördag kvällen fick sambon syn på att det var en Mitsubishi träff på Mantorp Park. OK, vi åker om det inte regnar (OBS..25 mil enkel resa). På söndagen såg ut att vara minst sagt osäkert väder. Så självklart åkte vi ner. Som vanligt när man gör något oplanerat blev det riktigt lyckat. Träffade flera som vi förut endast kännt via bilforumet. Vi träffade nya Mitsubishivänner från Lettland och Litauen. Sambon fick testa bilen på bana osv.osv. I vanlig ordning försökte jag fota även om inte förutsättningarna var de bästa (kameran långsam, dåligt väder och bilarna envisas med att stå nära varandra, oftast med folk ikring sig ;-)

Men så här var dagen i stort:

Många Mitsubishi..

..nygamla 3000GT vänner..

Fler nygamla 3000GT vänner..

Nya Mitsubishi vänner från Litauen..

en detalj i en bil som sambon ville ha fotograferad (?!?!).

sambon bered för banan..

två 3000GT på banan..

en Porche..

en Jaguar

en Nissan..

Ingela

www.ingelaring.sePostat 2007-05-13 19:46 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Stora Gröna Paprikor..

Nästan hela vintern har vi tittat i butikerna efter Stora Gröna Paprikor. Men nej, nej. Alla gröna paprikor har varit små, små. Konstigt egentligen eftersom jag minns att  när jag var tonåring och flyttade hemifrån ville jag ha strimlad grön paprika på ostmackan och då var de stora och jag hann inte alltid äta upp hela. Men nu är de nästan jämnt små, små. Men nu i veckan hittade vi äntligen Stora Gröna Paprikor och kunnde äntligen göra våra grillade paprikor. Det blev sanslöst gått. Paprikorna grillade vi i ugnen tills skinnet var nästan svart, så det gick lätt och ta bort. När de var gillade rullade vi in dem tidningspapper för att dra ur vätska. Ner de svalnat, skalade vi dem, kärnade ur och skar dem i 3-4 strimlor/paprika. Strimlorna lade vi i en form, saltade, lade på tunnskivad vitlök och lät dem dra över natten i lite dressing (2 delar olja och en del vinäger, salt och peppar). Det åt vi med ciabatta som förrätt innan Renskav med kantarell. Våra egna kantareller är slut så den här gången använde vi torkade trattkantareller istälet. Blev lika gått det med.

Mera mat: Igår kom det efterlängtade paketet från Frankrike med lite smått och gott i matväg. Ett antal Saucisson Sec (fransk ”torkad” korv). Foie de morue (små burkar torsklever konserv)  och hemgjord konserv med Canard (pastej på ankkött). Så det blev fredagskvällens meny tillsamans med bröd och vin. rena njutningen. I paketet fanns även fragole (gröna bönor), tapioka och kryddor. Förhppningsvis räcker alltihopa till vi skall åka ner till Frankrike.

Helgens meny i övrigt består av panerad hokifilé med persiljesås med Roquefort sallad som förrätt och kikärter med lamm och sallad med riven valnöt över. På kvällen tar vi lite Saucisson Sec, parmaskinka eller ost, det finns ju att välja på nu ;-)

I övrigt så tar vi det lugnt i helgen och snart är det måndag och arbete igen. Men denna vecka har bara 3 arbetsdagar. Sedan är det helg och klämdag. Så på fredag bär det av till Linköping med tåget för att hälsa på mamma och någon kompis. Kanske blir det några kort tagna då, vem vet.

Ingela 

www.ingelaring.se Postat 2007-05-12 10:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 122 123 124 ... 127 Nästa 

Tidigare blogginlägg