"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Tillbaka på jobbet...

Hur än semestern har varit så var den nog nyttig. Jag kom ihåg hur man kommer upp på morgonen, hur man gör frukost, hur man tar sig till bussen, hur man köper pendelkort, hur man byter buss och hur man hittar till jobbet. Men där var det stopp. Dörren var LÅST!!!! Stod och tittade fattade inget när jag fick syn på en kollega att fråga. Varpå hon sa, "har du provat med att dra kortet". Ridå!!! Hur borta får man bli???? Väl inne klarade jag dock av att ta mig till postrummet och sedan in i datorn bara för att snabbt dras in i verkligehten igen. Omstrukturering som det heter. Det vill säga omplaceringar/omflyttninger och ev uppsägningar/frivilig avgång, flyttstöd, pendlingsstöd, medarbetarsamtal, önskelistor, träff med ledningen osv. Så om någon timme är förmodligen allt som vanligt igen. Men än så länge har jag kvar en del av mig i Foix, nedanför Pyrenéerna. Kor och Åsnor utanför fönstret, sportbilar i garaget, kyrkan från 1000 talet, akvedukt, berg, skog, by och hagar. Snart är kollegorna här och uppdaterar mig, enhetsmöte på förmiddagen, postgenomgång, tidredovisning osv.Får väl återvända till Foix ikväll igen via mina bilder.

Ingela  

www.ingelaring.sePostat 2007-04-18 07:18 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tillbaka från Fankrike Foix..

När vi kom ner till Foix (aldeles nedanför Pyrenéerna) hade de haft varmt och vackert väder i flera dagar. Körsbärsträden hade börjat blomma och jag såg fram emot att ta mina fototurer varje dag men, men. Dag ett började hyfsat lite molningt men helt promendtrevligt. Jag tog min fototur på förmiddagen medan grabbarna började meka bil. Men redan till eftermiddagen såg det annorlunda ut regn, regn och åter regn och så fortsatte det i 2 dagar till. Inga regnkläder var nedpackade i det lätta bagaget så fototurerna fick ställas in. Dessutom hade jag glömt kabeln för  att koppla kameran till datorn, så inte kunnde jag jobba med det lilla jag hade heller. Inte heller flöt bilmekandet på så humöret var inte på topp. Men på kvällen dag 3, en liten, liten spricka i molntäcket och hoppet tändes igen. Dag 4 var jättevacker en promenad på landsbygden. Jag fotade natur, kor och blommor mm mm. allt på topp. Men på eftermiddagen så kom nästa bakslag, magsjuka, suck. Det var bara att ta det lungt resten av veckan. Men lite trädgårdsfoton blev det. Väl hemma och en liten snabbtitt på alla foton så kan jag kanske tycka att det var lika bra det. Jag vill ju hinna ta nya kort också ;-). Lite så här var veckan i alla fall.

  

regn regn och regn

en första strimma av hopp 

 Franska kor flyttas..

 vårblomma

vårbäck 

 Alex en aldes för snabb kille för mig och kameran..

 kusinerna, lite stillsammare

och grabarna mekar och mekar..

Vartefter jag hinner med så kommer en del av bilderna på hemsidan och kanske några på fotosidan med ;-)

Ingela

www.ingelaring.se

 

 Postat 2007-04-17 20:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nya bilder och kommande resa till Frankrike

Äntligen har jag uppdaterat hemsidan lite med några bilder från Arboga och Falun. På tiden för på onsdag reser jag till Foix i Frankrike och förhoppningsvis blir det nya bilder där. Med tanke på dagens väder här så känns det ganska bra med en vecka i Frankrike nu. Mer om detta senare. Annars tror jag det blir ett bra år i år. Det är ju 100 år sedan både Astrid Lindgren och Zarah Leander föddes och i år är det Guldgrisens år i Kina och då har sambon gått och blivit morfar!!!! Tror att detta kan båda gott jag. Men nu får jag kolla in vädret i  Foix för på onsdag bär det av...

Har en fundering på att kanske passa på att köpa en videokamera i Andorra när jag är så nära. Har någon något bra tips på en amatörkamera så hör gärna av er ;-)  

www.ingelaring.se

IngelaPostat 2007-04-09 13:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Zarah Leander 100 år

JO så är det. jag har ägnat kvällen åt att lyssna och se Zarah på You Toube. Jag älskar Zarah hon vågade stå för sig och sitt även när det sved. Vanlig mäniska med en förmåga och en röst utöver de vanliga. Inte så politiskt förutseende, men ändå. Många i Sverige var mer tyskvänliga än hon men slapp kritik.  Hon var artist inte politiker och fick  betala mycket för åren i Tyskland. Men jag beundrar henne som artist och för att hon stod för det hon gjort. Fler av hennes sort och världen vore enklare. Många har mörkat och kunnat göra kariär.  Alltför många med "dubbelmoral" i samhället. Om Alla stod för det de gjort vore det enklare. Dessutom har har jag inte förränn idag förstått hur stor Zarah är i Tyskland idag mm. Men hon är i vilket fall värd Champagne och vodka nu när hon blir 100 år.  jag skall lyssna vidare på YouToube. får köpa mig en mp3 spelare så jag kan spela in henne.

 www.ingelaring.sePostat 2007-04-07 22:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Falu gruva i Fredags...

Efter att ha gjort ett smärre uppehåll i fotograferandet tror jag att jag blivit lite inspirerad igen. Det kanske mest hänger på attt befinna sig i rätt miljö. Tog en del bilder under fredagens promenad på lugnet. Skälet till promenaden var ju inte så upplyftande (se fredagens blogginlägg). Skönt då att dra sig tillbaka och iakta genom kameran. Då jag är förtjust i byggnader så fanns det ju en del att fota. Kameran är riktigt bra utomhus till skillnad mot fotoförsöken i lördags inomhus.

Här en liten resume av bilderna.

Ingela

www.ingelaring.sePostat 2007-04-02 20:55 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 123 124 125 ... 127 Nästa 

Tidigare blogginlägg